A járványtól függetlenül Kína kitart a 2022-es téli olimpia mellett

Hszi Csin-ping kínai elnök a koronavírus-világjárványtól függetlenül optimistán tekint a jövő február 4-én kezdődő pekingi téli olimpia megrendezése elé.

Forrás: MTI2021. 01. 19. 12:35
null
A kínaiak úgy készülnek, hogy jövőre megrendezik a téli olimpiát Forrás: wikipedia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hszi Csin-ping kínai elnök az ötkarikás sportlétesítmények megtekintésekor úgy fogalmazott: „Kína 2022-ben sikeresen fogja lebonyolítani a téli olimpiai és paralimpiai játékokat.”

Az elnök annak a reményének adott hangot, hogy a játékok megrendezése hozzájárul majd Kína „globális sportnagyhatalommá válásához”. Hozzátette, az ország nagy jelentőséget tulajdonít a téli sportágak fejlesztésének, és úgy vélte, a tömegsport az alapja annak, hogy Kína sportnemzetté váljon. Az állami média jelentése a pandémiával kapcsolatos helyzetre nem tért ki, pedig számos versenyhelyszín a Pekinghez közeli, a fertőzéssel az utóbbi hetekben leginkább sújtott Hopej tartományban van.

Egyelőre nincs veszélyben a rendezés
Fotó: wikipedia

Kína a járvány kitörése után szigorú intézkedésekkel, például kijárási tilalommal, tömeges teszteléssel, kötelező karanténnal, valamint nyomon követéssel és belépési korlátozásokkal javarészt kordában tartotta a vírust, melynek nyomán valamelyest helyreállt a gazdaság és a mindennapi élet. Pekingben viszont az emberek továbbra is maszkban járnak, a Hopejben megjelent új, belföldi eredetű koronavírus-fertőzés miatt pedig városokat zártak le a terjedés megfékezésének céljával, a betegeket széles körű teszteléssel igyekeznek kiszűrni.

A pekingi téli olimpia a tervek szerint 2022. február 4-től február 20-ig tart majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.