Koeman: Megbocsátok-e Messinek? Majd meglátjuk! + videó

Ronald Koeman vasárnap este első trófeáját nyerhette volna a Barcelona vezetőedzőjeként, de hiába vezetett csapata kétszer is, végül 3-2-re elbukta a Spanyol Szuperkupa döntőjét az Athletic Bilbao ellen. A holland tréner szerint a vereség ellenére jó irányba haladnak.

Magyar Nemzet
Forrás: Marca2021. 01. 18. 10:02
Ronald Koeman, Lionel Messi, Barcelona, Bilbao
Messi pályafutása legnagyobb hibáját követte el Fotó: Jose Manuel Vidal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem bírta cérnával az egyes játékrészek utolsó perceit, ez lett a fő veszte a Barcelonának az Athletic Bilbao ellen. A baszk klub első egyenlítő gólja az első félidő végén érkezett, a második a 90. percben, míg a kétszer tizenöt perces ráadás végén Lionel Messit kiállították – 753. barcelonai fellépésén esett ez meg vele először! A hatszoros aranylabdás a 121. percben megütötte Asier Villalibrét, ezért Jesús Gil Manzano játékvezető rövid videobírózást követően piros lapot mutatott fel neki.

Ronald Koeman, a katalánok vezetőedzője megértette csapatkapitánya cselekedetét, hiszen véleménye szerint számtalan szabálytalanságot kellett eltűrnie a Bilbao játékosaitól a mérkőzés során.

– Megértem, amit Messi tett. Már azt sem tudom, mennyi szabálytalanságot követtek el ellene. Próbált cselezni, de nem tudott. Hogy megbocsátok-e neki? Az egy másik kérdés, először látnom kell, mi történt pontosan.

A holland edzőnek azért is magyarázkodnia kellett, miért volt ott egyáltalán az argentin aranylabdás a kezdőcsapatban, hiszen a Spanyol Szuperkupa szerdai elődöntőjét sérülés miatt kihagyta.

– Hosszú évek óta pályán van Messi, tudja, hogy mikor alkalmas a játékra, és mikor nem. Úgy döntött, hogy vállalja a játékot, és kész.

Koeman feltehetően nem volt elragadtatva Manzano bírói ténykedésével sem, de inkább magában tartotta a véleményét ezzel kapcsolatban.

– Jobb, ha nem beszélek. Csak ismételgetném magam, azt pedig nem szeretem. Nem mondom el, mit gondolok.

A tréner végül azt is összefoglalta, mit jelent ez a vereség csapata szempontjából. Ronald Koeman ugyanis a meccs előtt úgy vélekedett, a trófea megszerzése elősegíthetné tanítványai további fejlődését.

– Ez most nem jelenti azt, hogy hátrafelé tettünk volna egy lépést. Ha valaki nyer egy trófeát, az megmutatja, hogy jó úton halad. Nekünk ez ugyan most nem sikerült, de a vereség ellenére is megmutatjuk, hogy a megfelelő irányba tartunk. Mindent megtettünk a győzelemért, mindkét csapat nagyon fáradt volt – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.