Gulyás diplomatikus, Mikler már alig várja a németek elleni bravúrt

A magyar válogatott célja a negyeddöntőbe jutás a holnap kezdődő férfikézilabda világbajnokságon. A magyar válogatott pénteken a Zöld-foki Köztársaság ellen mutatkozik be a tornán, a gyermeke születését váró Bodó Richárd külön engedéllyel szombaton csatlakozik a csapathoz.

Szilágyi
2021. 01. 12. 17:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyiptomi világbajnokságra való elutazás előtt tegnap online sajtótájékoztatót tartott a magyar férfikézilabda-válogatott. csapatvezető, a szövetség férfi szakágért felelős alelnöke kijelentette, hogy az elnökség az első nyolcba kerülést jelölte meg hivatalos célkitűzésnek a torna előtt. A közelmúlt eredményei alapján ez teljesíthető, egy éve az igen tartalékos csapat több figyelemreméltó győzelmet elérve végül a kilencedik helyen végzett az Európa-bajnokságon. Idén a Telekom Veszprém irányítója és Bodó Richárd, a Mol-Pick Szeged átlövője is tagja a keretnek, a tapasztalatuk sokat érhet Egyiptomban.

A tavalyi csapathoz képest van még egy fontos változás: a nemrég koronavírus-fertőzésen átesett Ligetvári Patrik kénytelen kihagyni a hivatalosan ma kezdődő világbajnokságot. Az ő hiányában másfajta védekezés várható a válogatottól, amely új taktikai elemekkel is igyekszik meglepni ellenfeleit.

Bodó Richárd később csatlakozik a válogatotthoz
Fotó: Kovács Anikó / MTI

– Szeretnénk minél több pontot vinni magunkkal a középdöntőbe. A németeket is szeretnénk legyőzni, és bár nem feltétlenül mi vagyunk az esélyesek, de megvan bennünk az akarat és a bizonyítási vágy, hogy maradandót alkossunk – nyilatkozta a korábbi világklasszis jobbátlövő. Hozzátette: a szervezés terén Egyiptom nem áll a helyzet magaslatán. – Öt nappal ezelőtt derült ki, hogy egy másik szállodában kell laknunk, nem abban, amelyet eredetileg kijelöltek nekünk, de a változtatás okát nem közölték. Ki tudja, milyen meglepetésekre kell még felkészülnünk... – jegyezte meg a csapatvezető.

Mikler Roland is megnyilvánult ebben a kérdésben. – Sok olyan tényező van, ami megzavarhat minket, ezért azt kértem a csapattól, hogy csak és kizárólag saját magunkkal foglalkozzunk, ne a körülményekkel – nyilatkozta a kapus.

Gulyás István szövetségi kapitány azt fájlalta, hogy a Szlovákia elleni felkészülési mérkőzések az ellenfél Covid-fertőzöttsége miatt elmaradtak. A csapat mérkőzésen nem, csak edzéseken tudott gyakorolni az egyiptomi megméretésre. A második világversenyére készülő kapitány is kitért Ligetvári hiányára, az ő helyettesítését új, a Bajnokok Ligája-győztes Kielnél is alkalmazott taktikai elemmel készül megoldani a válogatott. Gulyás elmondta, szerdán kel útra a csapat, egyedül a gyermeke születését váró Bodó Richárd az, aki szombaton, a Zöld-foki Köztársaság elleni csoportmérkőzés másnapján indul a világbajnokság helyszínére.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta: igyekeztek tisztességesen felkészülni az ellenfelekből. Pénteken Zöld-foki Köztársaság, vasárnap Uruguay legyőzése sem jelent komoly kihívást, a Németország elleni csoportdöntő annál inkább. Ahhoz, hogy a csoportkör után minél több pontot szerezzen a válogatott, szükség lesz bravúrra. Az első ellenfélnél nem minden stimmel, egészségügyi problémák jelentkeztek a Portugáliában edzőtáborozó és ott karanténba kerülő válogatottnál. A magyar csapat természetesen úgy készül, hogy pénteken játszik először az idei vb-n.

Mikler már egy kicsit előrébb tekint. A tapasztalt kapus szerint az első két csoportmeccs jó lesz arra, hogy felkészüljenek a németek elleni csoportrangadóra, hiszen jövő kedden „minden erőnkre és tudásunkra szükség lesz, mert nem titkolt célunk, hogy elcsípjük a csoport első helyét”. Aztán a középdöntővel kezdődhet a vb érdemi része.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.