Háromgólos hátrányban elborult a védő agya

A brazil Santos a 0-0-s első mérkőzés után hazai pályán 3-0-ra legyőzte az argentin Boca Juniorst, ezzel bejutott a labdarúgó Libertadores-kupa döntőjébe. A Boca kolumbiai válogatott védője, Frank Fabra nem viselte jól a vereséget, gyomron taposta ellenfelét.

Magyar Nemzet
2021. 01. 14. 9:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brazil házidöntőt rendeznek a dél-amerikai Bajnokok Ligájának megfelelő Libertadores-kupában. Kedd este a Palmeiras az argentin River Plate-et búcsúztatta 3-2-es összesítéssel, míg szerda este a Santos a szintén argentin Boca Juniors ellen nyert 3-0-ra a gólnélküli első meccs után.

Háromgólos hátrányban nem minden Boca-játékosnak maradt tiszta a feje, ezt leginkább a kolumbiai válogatott balhátvéd, Frank Fabra demonstrálta, aki gyomron taposta ellenfelét. Természetesen azonnal meg is kapta a piros lapot. A Santos játékosait dicséri, hogy a brutális szabálytalanságból nem lett nagyobb tömegjelenet.

A Santos 2011-es győzelme óta először jutott a fináléba, összességében negyedszer nyerheti el a trófeát. A Palmeiras 1999-es sikere után második Libertadores-kupa-győzelmére hajt.

A két brazil klub január 30-án a riói Maracanában vívja a döntőt, a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezik az összecsapást. A győztes szinte azonnal útra kelhet majd Katarba, ahol február 1. és 11. között rendezik a 2020 decemberéről elhalasztott klub-világbajnokságot. A katari esemény másik hat résztvevője már ismert: Bayern München (német), Al Ahli (egyiptomi), Ulsan Hyundai (dél-koreai), Tigres (mexikói), Al-Duhail (katari), Auckland City (új-zélandi).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.