Hazaszerződött Lengyelországból a válogatott csapatkapitánya

Csaknem három év légióskodás után hazaszerződött a férfi kosárlabda-válogatott csapatkapitánya. Keller Ákos a múlt héten bontotta fel a szerződését Lengyelországban, most pedig a magyar bajnoki címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely játékosa lett másfél évre. Azonnal bevethető, így a Bajnokok Ligája utolsó csoportmeccsén is Nyizsnij-Novgorodban, ahol eldől, hogy a Falco továbbjut-e.

Magyar Nemzet
2021. 01. 11. 15:44
Keller Ákos; Vukovic, Domagoj
Szombathely, 2019. február 25. Keller Ákos (b) és a horvát Domagoj Vukovic a férfi kosárlabda világbajnoki selejtezõ J csoportjának az utolsó, 6. fordulójában játszott Magyarország - Horvátország mérkõzésén a szombathelyi Arena Savaria sportkomplexumban 2019. február 25-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar szinten ászt igazolt a Falco Szombathely: Keller Ákos, a válogatott csapatkapitánya bajnoki címvédőnél folytatja a pályafutását. A klub 1,5 éves szerződést írt alá a 31 éves, 210 cm magas, az ötös poszton bevethető játékossal, aki az Alba Fehérvárnál kezdte pályafutását, később megfordult Szolnokon és rövid ideig Körmenden is. A francia Pau-Ortheznél kezdett légióskodni 2018-ban, majd a horvát Zadar, az olasz Orlandina Basket csapataiban játszott, most pedig a lengyel rekordbajnok Slask Wroclawtól érkezik Szombathelyre, miután a múlt héten kedden felbontotta a szerződését. Az ötszörös magyar bajnok, négyszeres Magyar Kupa-győztes center a magyar kosárlabda-válogatott tagjaként részt vett a 2017-es kosárlabda Európa-bajnokságon, jelenleg a nemzeti csapat csapatkapitánya.

 

Keller Ákos hazatérése a válogatottnak is hasznára válhat
Fotó: Varga György / MTI

 

Keller Ákos azonnali segítséget nyújthat a Falcónak a céljai eléréséhez. A hétfői edzésen vett részt először a szombathelyi klubban, szerdán már játszhat a Zalaegerszeg ellen, a jövő héten pedig pályára léphet a csapat utolsó, sorsdöntő Bajnokok Ligája-mérkőzésén Nyizsnij Novgorodban. Emellett az is fontos szempont, hogy folyamatosan játékban lehet, és így maradéktalanul fel tud készülni a válogatott négy februári Európa-bajnoki selejtezőjére.

– Örömmel tájékoztatjuk szurkolóinkat és a kosárlabda-barátokat, hogy Keller Ákos a Falcóban folytatja pályafutását. – számolt be a szerződésről Gráczer György, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetője a klub honlapján. – Ákossal korábban már több ízben is tárgyaltunk, most azonban az egyezség is létrejött a játékossal, így bajnoki címvédő csapatunkat erősíti a jövőben. Másféléves szerződést írtunk alá, amely nem tartalmaz kilépési opciót. Örülünk, hiszen tudjuk, hogy hazai és nemzetközi szinten is hosszú távon versenyképes csapatot elsősorban erős magyar maggal tudunk létrehozni. Ennek jegyében igazoltuk le Ákost, aki Benke Szilárd, Perl Zoltán és Váradi Benedek mellé negyedik válogatott játékosként csatlakozik klubunkhoz.

Keller Ákos leigazolásával párhuzamosan újabb változás történt a Falco játékoskeretében. A Bajnokok Ligájában csoportellenfél, a lengyel Start Lublin bejelentkezett a nyáron szerződtetett Devin Searcyért, és mivel ez a csapatok és a játékos számára egyaránt megfelelő megoldás volt, az amerikai center Lengyelországban folytatja a pályafutását. A rutinos magasember Szombathelyen 9 bajnoki (11,1 pont; 5,9 lepattanó) és 5 BL-mérkőzésen (9,6 pont; 5,8 lepattanó) jutott szóhoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.