Egy év kihagyás után góllal tért vissza a Fradi csatára

Kóger Dániel visszatért – a Ferencvárosban. Még ízlelgetni kell az iménti mondatot, mindenesetre a székesfehérvári nevelésű, a Volánhoz köthető, 31 éves, 138-szoros válogatott csatár rögtön az első, zöld-fehér mezben játszott meccsén gólt szerzett, amivel hozzájárult a MAC elleni rangadón elért 6-4-es győzelemhez a magyar bázisú bajnokságban, az Erste-ligában.

N. M.
2021. 01. 04. 10:52
null
Az alapszakaszban nagy csatákat vívott az FTC és a MAC, összesítésben kevéssel az előbbi volt jobb
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kóger Dániel még februárban, a nottinghami olimpiai selejtezőtornán sérült meg. A magyar jégkorong-válogatott – külföldön szereplő kulcsjátékosai nélkül is – továbbjutott, ő viszont térdszalag-szakadás miatt hosszú időre kidőlt. Vasárnap óta azt is tudjuk, egy hónap híján kerek egy esztendőre.

A sérülés túlzás nélkül súlyos következményekkel járt: klubja, a Fehérvár nem hosszabbította meg a nyáron lejárt szerződését. Az FTC adott lehetőséget neki, még novemberben bejelentette a szerződtetését.

– Miután a Fehérvár egyértelművé tette, hogy nem hosszabbítja meg a szerződésemet, többen is megkerestek. Mindenképpen Magyarországon akartam maradni, ezért nagy megtiszteltetés, hogy ajánlatot kaptam a Ferencvárostól. A Fradi az elmúlt két év alapján az Erste Liga legerősebb csapata, sőt januárban a Magyar Kupa elhódításával a Fehérvárnak és a DVTK-nak is bizonyított. Nem titok, hogy több barátom is a Fradiban jégkorongozik, ezért is örülök a lehetőségnek – nyilatkozta akkor Kóger, aki 2008-ban a szapporói feljutáskor még nem, egy évvel később, a svájci A csoportos világbajnokságon viszont már tagja volt a válogatottnak.

Kóger Dániel (jobbra) a 2016-os szentpétervári világbajnokságon, a szlovákok ellen 4-1-re elvesztett mérkőzésen
Fotó: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Többen arra számítottak, hogy már az óévben újra pályára lép, a nagy pillanat azonban csak vasárnap jött el. Igaz, egyből a MAC elleni rangadón. S ahogy ő is remélte, egy sorban szerepelt gyerekkori barátjával, Nagy Gergővel.

Az újbudaiak jobban kezdték a találkozót, gyorsan elhúztak 2-0-ra, a Fradi éppen Kóger találatával szépített. A meccs végig szoros volt, a Fradi az 53. percben egyenlített harmadszorra is (4-4), majd a vezetést is megszerezte. A hajrában Kangyal Balázs, a MAC edzője lehozta a kapusát, Bálizs Bencét, az FTC üres kapus találattal nyert 6-4-re.

A különbséget egyfelől a másfél hónapja lábtörést szenvedett Sofron István – nélküle egyértelműen gyengébb a MAC –, másfelől Kóger jelentette. Utóbbi így beszélt a visszatéréséről:

– Nagy kő esett le a szívemről, hogy ismét jégen vagyok, nagyon hosszú volt a kihagyás. Örülök, hogy győzelemmel sikerült visszatérni. Csak akkor lehetett volna szebb, ha a szurkolók is itt vannak velünk. A saját játékomban és a csapatéban is sok kivetnivalót lehet találni, de ha így is nyertünk, akkor nyugodtak lehetünk.

A két edző sportszerűen értékelt.

Kangyal Balázs (MAC): Összességében büszke lehetek a srácokra, nem tudok rosszat mondani, dobáltunk egy-két hibát, amit a Ferencváros kihasznált, de nekem elég, ha azt látom a csapaton, hogy mindent megtesz.

Fodor Szabolcs (FTC): Aki figyelemmel kíséri a sorsunkat, azt tudja, hogy a közelmúltban nem nagyon jöttek össze a dolgaink. Ez a találkozó is jól jellemezte a helyzetünket. Rosszul kezdtünk, gyorsan kaptunk két gólt, utána viszont jól játszottunk, s most legalább nyertünk. Megdolgoztunk a szerencséért. Nem vagyunk jó passzban, ilyenkor egyetlen kiút van, a munka. Szerények maradunk, dolgozunk tovább.

Győzelmével az FTC megelőzte a MAC-ot, és feljött a második helyre az Erste-ligában. Sőt, a vesztett pontok tekintetében jobban áll, mint a listavezető DEAC.

Az Erste-liga állása:

1. DEAC 22 12 2 2 6 84-66 – 42 pont

2. FTC-Telekom 21 9 5 3 4 81-70 – 40

3. MAC HKB Újbuda 21 9 4 3 5 88-61 – 38

4. UTE 22 10 3 2 7 90-78 – 38

5. Corona Brasov Wolves 13 9 2 2 – 55-26 – 33

6. Gyergyói Hoki Klub 18 5 2 5 6 46-58 – 24

7. Sport Club Csíkszereda 10 6 – 2 2 53-40 – 20

8. Opten Vasas HC 18 5 – 2 11 52-67 – 17

9. Titánok 19 2 3 3 11 49-84 – 15

10. Dunaújvárosi Acélbikák 22 1 4 1 16 57-105 – 12

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.