Lerobbant a csapatbuszunk Egyiptomban, verekedő brazilokra számítunk

Gíza után Kairóban vert tanyát a világbajnokság középdöntőjére készülő férfi-kézilabdaválogatott. Gulyás István csapata csoportelsőként várja a vb második szakaszát, csütörtökön a roppant kellemetlen stílusú Brazília lesz az első ellenfele. A németek ellen nyolc gólt szerző beálló, Bánhidi Bence azt várja, hogy két-három dél-amerikai játékos csimpaszkodik majd a nyakán. Lékai Máté türelmet várt a kétéves kisfiától.

2021. 01. 20. 20:41
null
Nagy Lászlót bárki meggyőzheti a spanyolok elleni meccsen Fotó: Kovács Anikó Forrás: MKSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van, ami nem változik Egyiptomban: a magyar válogatott győzelmi szériája és a közlekedés. Gulyás István csapata – a már visszalépett –Zöld-foki Köztársaság és Uruguay után kedden Németországot is felülmúlta , így csoportelsőként várhatja a csütörtökön kezdődő középdöntőt. A pontokban mérve hibátlan produkció lenyűgöző, a közlekedésről ugyanezt nem lehet elmondani. – Amióta itt vagyunk Egyiptomban, másodszor robbant le a csapatbuszunk – tájékoztatott a tegnapi online sajtótájékoztatón csapatvezető. A magyar delegáció Gízából Kairóba költözött, de még mindig jobban járt, mint egy hete a norvégok, akik két és fél órát utaztak oda és vissza egy szűk másfél órás edzésért. A magyarokkal ilyen nem fordult elő.

Nagy László nem csak jó hírekről számolt be
Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

A hullámvölgyet viszont még nem sikerült kiiktatni a játékunkból. – Sajnos minden eddigi meccsünkön jött egy-egy ilyen gyengébben sikerült időszak, néhány eladott labda, technikai hiba, de utána valahogy kikecmeregtünk belőle – reflektált Gulyás István szövetségi kapitány.

– Azt reméljük, hogy Brazília ellen más lesz. Már csak azért is, mert az eddigi legkellemetlenebb ellenfél következik a vb-n. – A brazilok rúgnak, csípnek, harapnak. Ötvözik a dél-amerikai iskolát az európai stílussal. Nem lesz egyszerű dolgunk.

De ha megint lesz egy nyolcgólos Bánhidi Bencénk, akkor nem kérdés, ki nyeri a mérkőzést. A szegediek világklasszissá nemesedett beállója arra számít, hogy két-három brazil védő fog lógni a nyakán. – Jól kell kezdenünk, végig kézben kell tartani a meccset, és akkor nem lehet baj – ismertette a receptet a 25 éves játékos.

Lékaival nem bánnak majd kesztyűs kézzel a brazilok
Fotó: Anne-Christine Poujoulat/Reuters

a németek elleni győztes gól szerzője viccesen hozzátette, hogy ha vezetünk 10 góllal, akkor nem lesz olyan izgalmas a meccs, mint kedden a németek ellen. Lékai másról is beszélt: az irányító kisfia, Noé két éve a dániai vb idején született meg, tegnapelőtt az édesanyja mellett a tévére meredt a tekintete. – Drukkolt az apukájának és a csapatnak. Megígértem neki, hogy ha hazamegyek Egyiptomból, csapunk egy nagy pótszületésnapi bulit. De remélem, türelmes a gyerek, mert én még sokáig szeretnék itt maradni – mondta a veszprémiek rutinos játékosa. Csak győzze kivárni a gyerek az apja érkezését.

Lékai megemlítette, hogy csapattársával, a Vardar Szkopjével – éppen a Veszprém kárára – BL-t nyert Rogerio Moraessel a meccs napján majd zrikálják egymást, a pályán pedig majd sportszerűen lerendezik a dolgokat. Reméljük, Noé apukája és nem a csípő-harapó dél-amerikai kompánia örül majd a végén.

Innen folytatjuk

A középdöntős csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Spanyolország 3, 3. Németország 2 (71-43), 4. Lengyelország 2 (59-50), 5. Brazília 1, 6. Uruguay 0. A magyar válogatott csütörtökön Brazíliával, szombaton Lengyelország, jövő hétfőn Spanyolország ellen játszik. A csoportból az első két helyezett jut tovább a világbajnokság negyeddöntőjébe.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.