Meggyőzték az elnököt, zárt kapusak lesznek a meccsek a kézilabda vb-n

A január 13-án kezdődő férfi kézilabda-világbajnokság szervezőbizottsága döntött, hogy mégis nézők nélkül rendezik meg a torna mérkőzéseit.

Forrás: nemzetisport.hu2021. 01. 10. 21:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Kézilabdázók Uniója (EHPU) szerdán levelet írt a nemzetközi szövetségnek (IHF) és elnökének, Hasszan Musztafának, mivel kockázatosnak tartja, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben nézőket engedjenek be a mérkőzésekre. Az IHF ugyanis karácsony előtt még azt közölte, hogy a torna során a csarnokok kapacitásának harminc százalékát lehet kihasználni, majd ezt utóbb húsz százalékra csökkentette. A levélre reagálva Musztafa úgy fogalmazott, vasárnap leülnek egyeztetni a szervezőkkel és az egyiptomi miniszterelnökkel, illetve egészségügyi hatósággal.

Az ülési után kiadott közlemény szerint végül a zárt kapus rendezés mellett tették le a voksukat. Hesam Naszr, az egyiptomi szövetség elnöke elmondta, a döntésnél nagy hangsúlyt kapott az EHPU kérése. A fő szempont pedig az volt, hogy a vb megrendezés minél inkább zökkenőmentesen menjen. A torna történelmi jelentőségét az adja, hogy először vesz rajta részt 32 csapat. A magyar válogatott a gízai A-csoportban sorrendben a Zöld-foki-szigetekkel, Uruguayjal és Németországgal találkozik, a négyesekből az első három jut tovább a középdöntőbe.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.