Nem várt ajándékokat kapott a nagy visszatérő

Az NFL rájátszásának első fordulójában a koronavírus sújtotta Cleveland Browns a csoportrivális Pittsburgh Steelers otthonában nyert. Hosszú rossz sorozatot szakított meg a Wild Card-körben a Buffalo Bills és a Tampa Bay Buccaneers is. Hat csapat búcsúzott, nyolc versenyben maradt a Super Bowl-részvételért.

Magyar Nemzet
2021. 01. 11. 11:05
null
Fotó: Charles LeClaire Forrás: USA Today Sports
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Cleveland Browns rossz előjelekkel várta a nagy visszatérést. A csapat az NFL leghosszabb élő rájátszásmentes sorozatának vetett véget a 2020-as alapszakaszban elért 11-5-ös mérlegével, de a felkészülésből mindössze két edzésnap lett a koronavírus-fertőzések miatt. Négy játékos és a fél szakmai stáb – köztük a főedző, Kevin Stefanski – kidőlt.

A Pittsburgh Steelers viszont nem várt ajándékokkal kedveskedett a nehézségekkel küzdő csoportriválisnak: az első hazai támadójátékból rögtön a Cleveland szerezhetett touchdownt.

A Steelers irányítója, Ben Roethlisberger ezután az első negyedben kétszer – a meccsen összesen négyszer – eladta a labdát, a Browns pedig élt a tálcán kínált lehetőségekkel, és a Super Bowl-éra legponterősebb első negyedét játszotta, 28-0-ra vezetett.

A Pittsburgh végül kissé közelebb zárkózott, de a fordításhoz nem került közel. A Cleveland 1995. január 1. után nyert újra playoff-meccset, míg idegenben 1969 decembere óta először ünnepelhetett győzelmet a rájátszásban a Browns. A következő ellenfél a címvédő Kansas City Chiefs lesz.

Szintén hosszú idő után nyert újra a rájátszásban a Buffalo Bills és a Tampa Bay Buccaneers. Előbbi huszonöt év várakozás után az Indianapolis Coltsot győzte le hazai pályán 27-24-re, utóbbi pedig 2003-as Super Bowl-győzelme óta nyert ismét a playoffban az Alex Smith-t végül nélkülöző Washington ellen.

NFL rájátszás

Első forduló

AFC

Buffalo Bills (2.)–Indianapolis Colts (7.) 27-24

Pittsburgh Steelers (3.)–Cleveland Browns (6.) 37-48

Tennessee Titans (4.)–Baltimore Ravens (5.) 13-20

NFC

New Orleans Saints (2.)–Chicago Bears (7.) 21-9

Seattle Seahawks (3.)–Los Angeles Rams (6.) 20-30

Washington Football Team (4.)–Tampa Bay Buccaneers (5.) 23-31

Második forduló

AFC

Vasárnap, 21.05: Kansas City Chiefs (1.)–Cleveland Browns (6.)

Vasárnap, 2.15: Buffalo Bills (2.)–Baltimore Ravens (5.)

NFC

Szombat, 22.35: Green Bay Packers (1.)–Los Angeles Rams (6.)

Hétfő, 0.40: New Orleans Saints (2.)–Tampa Bay Buccaneers (5.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.