Az eddig ismeretlen Onódi Ákos védéseit méltatja Anglia

Több liverpooli csatorna is elismerően írt a kapusról, ráadásul rengeteg szurkoló is dicsérte.

Magyar Nemzet
2021. 01. 09. 13:53
FA Cup - Third Round - Aston Villa v Liverpool
Soccer Football - FA Cup - Third Round - Aston Villa v Liverpool - Villa Park, Birmingham, Britain - January 8, 2021 Aston Villa's Akos Onodi concedes Liverpool's second goal scored by Liverpool's Georginio Wijnaldum Pool via REUTERS/Hannah Mckay - UP1EH181MOSR7 Fotó: Hannah Mckay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy péntek este Onódi Ákos védte az Aston Villa kapuját a Liverpool elleni FA-kupa-mérkőzésen. Az angol sztárcsapat 4-1-re győzött a papírformának megfelelően, ám a 19 éves magyar kapus rengeteg elismerést kapott a találkozót követően, miután nyolc védéssel zárta a meccset, és több bravúrt is bemutatott. A koronavírus miatt a birminghami klub az U23-as és az U18-as keretéből állította ki a csapatát, amely nem is vallott szégyent, és ebben főszerepet játszott Ónodi Ákos.

Kieran Doody, a UK Today szerkesztője szerint Onódi a teljesítménye után minden bizonnyal az ország összes megfigyelőjének listájára felkerült, Jake Humphrey, a BT Sports munkatársa pedig így dicsérte Onódit: „Számos kiemelkedő védése volt az első félidőben a Pool ellen, amelynél korábban próbajátékon is volt. Különleges este ez neki!” Brendan Dunlop, a Fox Sports munkatársa is kiemelte a 19 éves játékost a szünetben: „Nagyszerű első félidőn vannak túl a Villa fiataljai. Onódi Ákos kulcsvédésekkel tartja meccsben a csapatot.”

 

Onódi Ákos egyik védése a Liverpool ellen Fotó: REUTERS/Hannah Mckay

 

Emellett több liverpooli csatorna is elismerően írt a kapusról, ráadásul rengeteg szurkoló is dicsérte Onódit – sokak szerint a magyar tehetség Emiliano Martínez utódja lehet az Aston Villánál, nem mellesleg már most beférne az első csapat keretébe. Onódi Ákos nyolc pénteki védése egyébként 2018 márciusa óta a legtöbb PL-alakulattól az FA-kupában. Érdekesség, hogy a futballista néhány éve épp a Liverpoolnál járt próbajátékon, de egy sérülés miatt nem szerződtették, a Villa pedig lecsapott rá.

 

 

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsre név szerint ugyan nem emelte ki Onódi Ákost, de elismerően nyilatkozott az Aston Villa fiataljairól:

– Az Aston Villa fiataljai nagyon jól teljesítettek, szervezetten játszottak. A meccs elején megszereztük az első gólt, aztán nem játszottunk elég gyorsan. A második félidőben ezt jó focival orvosoltuk, szóval elégedett vagyok. Még sohasem néztem szembe ilyen kihívással edzői karrierem során, hiszen fogalmam nem volt, kik ellen játszunk majd. A teljes felkészülést és videóelemzést kidobhattuk a kukába, és új stratégiát kellett bevetnünk. Ezek a fiatal srácok jól futballoznak, és ha nem vagy elég jó ellenük, akkor problémáid lesznek. A második félidőben úgy játszottunk, ahogyan az elején is kellett volna, ezért nyertünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.