Tsubasa kapitány feladta a leckét Cristiano Ronaldónak

Aki szereti a futballt és a harmincas éveiben jár, az jó eséllyel nézte gyerekként a Tsubasa kapitány című mesét, amelyben a főhős karakterét egy valódi labdarúgó ihlette. Miura Kazujosi a mai napig rúgja a labdát, sőt 53 évesen ő a világ legidősebb profi játékosa, és éppen meghosszabbította szerződését a japán élvonalbeli Jokohama FC-vel. Ezt még az idő múlásával sikeresen dacoló Cristiano Ronaldo is megirigyelheti.

Magyar Nemzet
2021. 01. 11. 19:50
CRISTIANO RONALDO
Cristiano Ronaldo visszanéz... Meggondolja magát és marad a Juvnetusnál? Fotó: MARCO ALPOZZI Forrás: MTI/AP/LA PRESSE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az előző idény csalódást keltő volt a saját sorsom szempontjából, de a futball iránti ambícióm és szenvedélyem tovább nőtt – nyilatkozta Miura Kazujosi, akinek szerződését 2022. január 31-ig hosszabbította meg a Jokohama FC. – Mindennap keményen dolgozom, hogy még több meccset játsszak, és győzelmekhez segítsem a csapatot.

Közzétette: Bleacher Report Football2021. január 11., hétfő

Miura a Japánban futballozó Andrés Iniestával egy képen

A japán támadó február 26-án már 54 éves lesz, és ő tartja a rekordot mint a világ legidősebb profi labdarúgója és a legidősebb gólszerzője egyaránt. Miura a 90-es évek egyik legjobb japán labdarúgója volt, 89-szeres válogatott, és 55 gólt szerzett a nemzeti csapatban, amivel a második helyen áll az örökranglistán.

Nem csoda, hogy ő ihlette a világszerte egyik legismertebb japán mangasorozat, a Tsubasa kapitány főhősének karakterét, Tsubasa Ohzorát, aki rendkívül tehetséges ifjú labdarúgó volt. Az volt az álma, hogy világbajnokságot nyerjen Japánnal, és természetesen mindig győzött. A rajzfilmet Magyarországon a 90-es évek végétől láthattuk, de Japánban 1981-ben indult, Miura pedig nem sokkal később, 15 évesen igazolt Brazíliába, hogy ott profi futballistává érjen. Innentől kezdve az ő személye ihlette az alkotót, Takahasi Jóicsit a főhős megformálásában, mivel Miura volt az első japán labdarúgó, aki külföldre került.

Ha valaki nosztalgiázna:

Miura Brazíliában 1986-ban, a Santos mezében debütált a felnőttek között, Európában játszott a Genoában és a Dinamo Zagrebben is. 2005 óta a Jokohama FC játékosa, de a legutóbbi idényben mindössze hat tétmérkőzésen lépett pályára. Azzal, hogy új szerződést kapott, már biztos, hogy 54 éves koráig profi szinten futballozik majd.

– Hogy meddig játszom, csak a motivációmon múlik, fizikailag sosem lesz problémám – ezt nem Miura mondta, bár ő is tehette volna. Az idézet Cristiano Ronaldótól származik, aki tavaly a 35. születésnapján beszélt arról, hogy negyvenéves koráig könnyedén futballozhat, és a teljesítményével ezt rendre megerősíti: a jelenlegi évadban 17 tétmeccsen 19 gólja van. Ronaldo mindenben a legjobb akar lenni, de még közel húsz évig futballoznia kellene, hogy megdöntse Miura korrekordját, akinek rendkívüli teljesítményét ez az összevetés is igazolja.

Meseszerű, hogy a japán támadó öt különböző évtizedben futballozott profiként, ez legalább annyira hihetetlen, mint amilyenek Tsubasa kapitány lövései voltak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.