Elcsábították az oroszok a győri kézilabdacsapat legendáját?

A BL-címvédő Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának szurkolóit sokkoló hírt közölt pénteken a Kisalföld: a megyei lap információi szerint az együttes emblematikus alakjának számító brazil Eduarda Amorim az idény végén mégsem vonul vissza, hanem a Győr egyik legnagyobb BL-riválisához, az orosz Rosztov-Donhoz igazol, mégpedig a francia beállóval, Béatrice Edwige-zsel együtt.

Magyar Nemzet
Forrás: kisalföld.hu2021. 02. 05. 16:15
Eduarda Amorim a Győrt és a brazil válogatottat erősíti
Eduarda Amorim a legszebb napjait idézte a Dortmund ellen Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Januári hír volt, hogy a Handball-Planet szakportál szavazásán Eduarda Amorimot választották az elmúlt évtized legjobb női kézilabdázójának, illetve védekezőjének. Az edzőkből, egykori legendás játékosokból és szakújságírókból összeálló zsűri minden poszton három jelölt közül szavazhatta meg a számára legjobbat, emellett a szurkolók is leadhatták voksaikat. A 34 éves Eduarda Amorim vádlisérülése miatt jelenleg nem állhat a győri csapat rendelkezésére, tavaly júniusban pedig úgy nyilatkozott, hogy idén nyáron a tokiói olimpián befejezi a pályafutását. A balátlövő 2009-ben érkezett Győrbe, és ötször nyerte meg vele a Bajnokok Ligáját (2013, 2014, 2017, 2018, 2019). A brazil válogatottal 2013-ban világbajnok lett, a 2016-os riói olimpián az ötödik helyen zárt, ezt csalódásnak tekinti, és Tokióban szeretne olimpiai éremmel búcsúzni – mondta korábban. A brazil válogatott már kijutott az ötkarikás játékokra. A Kisalföl megyei lap most megbízható forrására hivatkozva számolt be Eduarda Amorim új terveiről.

A Duda becenevű játékos közönségkedvenc Győrben, és a szurkolók döbbenve fogadták a Kisalföld információját, hogy a csapat legnagyobb BL-riválisához, az orosz Rosztov-Donhoz igazolhat. A megyei napilap értesülése szerint az ETO francia beállója, Béatrice Edwige is a Rosztovban folytatja a pályafutását, a világ- és Európa-bajnok játékos nem hosszabbít szerződést Győrben.

A rutinos brazil átlövő vajon tényleg Rosztovban folytatja?
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A változásokkal kapcsolatban a Győri Audi ETO eddig a ferencvárosi és Schatzl Nadine, továbbá a montenegrói Jelena Despotovic – ő a Debrecentől igazol a győriekhez –, valamint a dél-koreai Rju Eun Hi szerződtetését jelentette be.

Az is eldőlt, hogy Danyi Gábor vezetőedző távozik, a következő szezontól a Siófok szakmai vezetője lesz, a Balaton partján ismét összeáll Zdravko Zovkóval. Az utódjáról még nincs hivatalos bejelentés, de sokatmondó, hogy a klub elnökségi tagja, Dézsi Csaba András polgármester egy rádióinterjúban megerősítette a Kisalföld korábbi információját, miszerint az ETO-val négy Bajnokok Ligáját nyert spanyol Ambros Martín tér vissza a győri kispadra.

A győriek korábban bemutattak egy infografikát, amelyen a jövő évi keretüket vázolták. Két hely még kiadó a listán, a beállós posztnál csak Kari Brattset neve szerepel, s a norvég mellett még két kérdőjel van, vagyis várhatóan hárman lesznek azon a poszton. Az egyik a svéd Linn Blohm lehet, aki jelenleg a Nagybánya játékosa. Vele kapcsolatban meg kell említeni, hogy a 2019-es világbajnokságon, amelyen a svéd válogatott hetedik lett, beválasztották az All Star-csapatba. Sokáig úgy tűnt, hogy Edwige hosszabbít Győrben, de jelen állás szerint Rosztovban köt ki. Nagy kérdés, hogy Amorim is vele tart-e.

A Győri Audi ETO KC egyelőre csak arról ad tájékoztatást, hogy a csapat a Bajnokok Ligája 13. fordulójában szombaton Kaproncán a Podravka ellen lép pályára, és a lányok ma elutaztak Horvátországba.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.