Mintha Dávid és Góliát csapna össze a Puskás Arénában

Ismét Budapest felé fordul a futballkedvelők figyelme, hiszen az örök trónkövetelő Manchester City szerda este a Borussia Mönchengladbach ideiglenes otthonában, a Puskás Arénában kezdi meg a Bajnokok Ligája kieséses szakaszát. S bár az este másik találkozóján az Atalantának a rekordbajnok Real Madriddal kell szembenéznie, az olasz futballistáknak talán több örömben lehet részük, mint a németeknek Európa legjobb formájában lévő együttese ellen.

Magyar Nemzet
2021. 02. 24. 9:12
Bajnokok Ligája
Raheem Sterling (balra) és Pep Guardiola újabb kört fut a BL-trófeáért Fotó: EPA/Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor a Manchester City ellen kell felkészítenie a Liverpoolt, Jürgen Klopp azt szokta mondogatni, hogy a labdarúgás legnehezebb feladata előtt áll a csapatával. Alighanem a Borussia Mönchengladbachot irányító Marco Rose is így érezhet most, hiszen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a fiatal edző tanítványainak jutott a hálátlan feladat, hogy legyűrjék a Cityt, holott ez immár 25 tétmérkőzés óta senkinek sem sikerült. Ezen belül az égszínkékek győzelmi szériája már tizennyolc meccsesre nyúlik, és tíz ponttal vezetik a Premier League-et. Az sem állítható róluk, hogy a Bajnokok Ligájában eddig lazsáltak volna, ugyanis a csoportkör első fordulója óta még csak gólt sem kaptak. Talán nem véletlen, hogy a német klub honlapja a Labdamágnesek és rekorddöntők címmel vezette fel – a német járványügyi korlátozások miatt – a Puskás Aréna-beli találkozót.

A Mönchengladbach ezzel szemben a Bundesligában csak a nyolcadik helyen áll, négy bajnoki óta nyeretlen, szombaton éppen a kiesőjelölt Mainztól szenvedett otthon vereséget. Látszólag minden a németek ellen szól, így a döntetlen is hatalmas bravúrnak számítana a Mönchengladbachnak Európa legjobb formájában lévő csapata ellen. Mintha Dávid és Góliát csatáját rendeznék Budapesten. A kilátások ellenére Marco Rose nem ijedt meg a kihívástól.

– Boldog vagyok, hogy a játékosaim ilyen mérkőzéseken vehetnek részt. Ha van egy dolog, ami a Manchester Citynek nem ízlik, az az, ha nincs nála a labda. Bátran kell játszanunk, szenvedélyesen védekeznünk. Olyan csapatom van, amely teljes mértékben képes erre – jelentette ki az UEFA honlapjának a nyártól a Borussia Dortmundhoz szerződő szakember.

(balra) és Pep Guardiola újabb kört fut a BL-trófeáért
Fotó: EPA/Jon Super

A másik ma esti összecsapás esélyei közel sem ilyen egyértelműek. Ugyan tizenhárom Bajnokok Ligája-sikerével a kupasorozat legsikeresebb klubját, a Real Madridot kapta ellenfeléül az Atalanta, a spanyolok ebben az idényben nem ragyognak régi fényükben. Ez részben a fővárosi gárdát sújtó sérüléshullám eredménye, hiszen Zinedine Zidane vezetőedzőnek Dani Carvajal, Marcelo, Sergio Ramos és Federico Valverde hiányával is meg kell küzdenie. Az olaszok csapatában mindössze Hans Hateboer nem bevethető. Formáját tekintve egyik csapat sem panaszkodhat, az Atalanta vasárnap a Napoli legyőzésével hangolt, ezzel zsinórban három sikernél tart, míg a Real sorozatban négyszer ünnepelhetett.

Bármi is lesz a végeredmény, a királyi gárda játékosai ma este történelmet írnak, ugyanis az Atalanta elleni lesz a klub századik egyenes kieséses meccse a BL-ben, ezzel a sorozat csúcstartója.

BL-nyolcaddöntő, első mérkőzések, mai műsor:

Borussia Mönchengladbach–Manchester City 21.00 (tv: Spíler 2)

Atalanta–Real Madrid 21.00 (tv: M4 Sport).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.