Elmenekültek Pittsburghből, az egyikük bajnok lesz

Le'Veon Bell és Antonio Brown sem főszereplő idén a maga csapatában, de magyar idő szerint hétfő reggelre valamelyikük Super Bowl-győztes lesz.

2021. 02. 07. 8:30
null
Bell (balra) és Brown együtt nem jutottak fel a csúcsra. Forrás: theathletic.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar idő szerint hétfőn, 0.40-kor csap össze az 55. Super Bowlon a címvédő Kansas City Chiefs és a hazai pályán játszó Tampa Bay Buccaneers. Mindkét csapatban játszik egy játékos, akitől néhány éve még a hatszoros Super Bowl-győztes Pittsburgh Steelers remélte az újabb bajnoki címet érő teljesítményt.

Rengeteg balhé után

Antonio Brown 2010-ben valósággal berobbant az NFL-be, első meccsének legelső játékából touchdownt ért el. A Pittsburgh Steelersszel eljutott a Super Bowlig, de ott a Green Bay Packers megállította a csapatot, Brown pedig nem kapott jelentősebb szerepet.

A második évében már 1000 yard fölé jutott elkapásokból és visszahordásokból is, az évtized közepére pedig már a liga legjobb elkapói között emlegették. A játékostársak három idény után is a legjobbnak szavazták meg a posztján. Elkapások számában és elkapott yardokban kétszer, elkapott touchdownok tekintetében egyszer lett az idény legjobbja.

Volt néhány kisebb balhéja ekkor is. 2014-ben játék közben arcon talpalta az ellenfél játékosát, 2016-ban egy túlságosan szexuális töltetű ünneplés miatt büntette meg a liga, majd a Kansas City elleni rájátszásbeli győzelem után a csapattársak kifejezett kérése ellenére élő Facebook-videót tett közzé az öltözőből, ami után Mike Tomlin vezetőedző magyarázkodhatott a nem nagyközönségnek szánt nyelvezete miatt.

A teljesítményével ezeket bőven ellensúlyozta, a 2018-as idény végén azonban annyira összeveszett az irányítóval, Ben Roethlisbergerrel, hogy inkább távol maradt az edzésektől, majd az idény után az elcserélését kérte.

Az igazi ámokfutás csak ekkor kezdődött: az Oakland Raidersből meccs nélkül távozott, miután majdnem összeverekedett az általános igazgatóval, a New England Patriots egy meccs után elküldte, mert szexuális zaklatással vádolták meg. Különböző rendőrségi ügyei miatt jelenleg is kétéves próbaidejét tölti.

Az aktuális szezon második felére visszatérhetett a Tampa Bay Buccaneers színeiben. Nem vezéralak, legjobb indulattal is harmadik számú elkapó, bár a kihagyott NFC-döntő után még ez is kérdéses. De a bajnoki aranygyűrűbe ezt nem gravírozzák bele.

Pénz beszél

Le'Veon Bell három évvel Brown után csatlakozott a Steelershez. Azonnal a csapat kezdő futója lett, és a csapatban töltött ideje alatt folyamatosan az volt, leszámítva azokat a meccseket, amelyeket kihagyott. Ilyenből viszont volt több is, eltiltották marihuána birtoklása, majd doppingvétség miatt is néhány találkozóra.

Amikor viszont játszhatott, akkor a liga legjobb futói közé tartozott, a B-betűs támadósor (Ben, Brown, Bell) pedig nagy sikereket ígért, de a közös csúcs a 2017-es AFC-döntő volt, amelyet a New England Patriots ellen simán, 36-17-re vesztett el a csapat.

Bell (balra) és Brown együtt nem jutottak fel a csúcsra Fotó: TheAthletic.com

A következő szezonra Bell úgynevezett franchise taget kapott, ami magas összegről szóló, de mindössze egyéves szerződést jelent, amelyről nem tárgyalnak a játékossal. A futó nem volt elégedett ezzel, de amikor a 2018-as idény előtt még egyszer ezt tette vele a Steelers, akkor betelt a pohár. Bell egész évben nem volt hajlandó pályára lépni.

A kihagyás ellenére a New York Jets a liga második legjobban fizetett futójává tette 2019-re, de Bell az NFL egyik leggyengébb csapatában nem volt képes ugyanarra a teljesítményre, mint korábban. A 2020-as idényt még a zöldeknél kezdte el, de hamar jelezte a közösségi médiafelületén, hogy nem bánná, ha elcserélné a Jets.

Végül a címvédő Kansas City Chiefs szerezte meg a játékost, aki a korábbi összegekhez képest aprópénzért játszik, ráadásul még csak az újonc Clyde Edwards-Helaire cseréje. Viszont életében először bajnoki aranygyűrűért játszhat.

Eközben a Pittsburgh jelenlegi játékosai legfeljebb tévén követik az idei Super Bowlt…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.