Értékes skalpot szerzett a Fradi a BL-ben

A szezonban látott legjobb játékával a Ferencváros 30-28-ra legyőzte a norvég Vipers Kristiansand együttesét a Bajnokok Ligájában.

Magyar Nemzet
2021. 02. 06. 17:44
kézilabda
Stolle (zöld mezben) keményen védekezett Foto: Domotor Csaba Fotó: Dömötör Csaba Forrás: Nemzeti Spor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros a norvég bajnok Vipers Kristiansand elleni mérkőzéssel folytatta a szereplését a női kézilabda BL-ben. A tavalyelőtti Final Four tagja kicsit foghíjas kerettel érkezett a Népligetbe: nem volt ott a fedélzeten a korábbi győri beálló, Heidi Löke, Silje Waade pedig súlyos sérülés miatt maradt otthon. Az első számú kapus, Katrine Lunde a kispadon kezdett. A Fradi keretében is volt két fontos hiányzó, a már a Győr elleni rangadóról hiányzó Bíró Blanka és Csiszár-Szekeres Klára.

Az első tíz percben felváltva estek a gólok, az exgyőri Nora Mørk és a Henny Ella Reistad villant a norvégoknál. Meglepően gyenge napot fogott ki a Győrnek kilenc gólt dobó Emily Bölk, helyette honfitársa, a beálló Julia Behnke volt igen aktív a meccs elején. 4-3-ra a Fradi vezetett az első tíz perc után, Janurik Kinga szenzációs védésekkel tartotta a lelket a magyarokban. Elek Gábor időkérése háromgólos norvég előnynél nemcsak időszerű volt, hanem hatásos is: a Ferencváros kiegyenlített, sőt a vezetést is átvette. A Bölköt váltó rég nem látott bátor játékkal jelentkezett, de nem ő volt a kulcsfigura: Janurik Kinga több mint ötvenszázalékos hatékonysággal védett, az átlövéseket olvasta, szélről volt csak sebezhető. Háromgólos Fradi-előnnyel ért véget az első félidő.

Janurik Kinga (háttal) az első félidőben megbabonázta a norvég lövőket
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A szünet után Lundét azonnal „beparancsolta” a kapuba Ole Gustav Gjekstad, a Vipers edzője. De úgy tűnt, hogy a rutinos kapus sem tudja megállítani a ferencvárosi rohamokat. Már néggyel is ment Elek Gábor csapata, de nem adta fel a Vipers; Arntzen és Sulland is felzárkózott a többi norvég sztár mellé. Mörk kicsit visszafogottan mozgott. Tíz perc elteltével feljöttek mínusz kettőre a norvégok. Tóth Nikolett okos góljai révén tartotta a Fradi az előnyt.

Mikor egy gólra apadt a Fradi előnye, akkor is meg tudott újulni a Ferencváros, s már nem csak Janurik húzta a csapat szekerét. Szucsánszki Zita a védekezésével tűnt ki, Háfra ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta.

Kilenc és fél perccel a vége előtt 27-23-as Fradi-vezetésnél kért időt Ole Gustav Gjekstad. Hat perccel a vége előtt kettős emberhátrányba került az FTC, de erre is volt válasz. A Ferencváros két góllal 30-28-ra legyőzte a Vipers Kristiandsand együttesét.

 

Női kézilabda Bajnokok Ligája: FTC-Rail Cargo Hungaria–Vipers Kristiansand 30-28.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.