Hol a labda? Kínos hiba a teniszcsillagtól

Olaszország és Oroszország már biztosan elődöntős a férfi-teniszválogatottak ausztráliai versenyén. A Novak Djokovics vezette, címvédő Szerbia és a Rafael Nadallal felálló Spanyolország csütörtökön követheti ezt a két csapatot.

Magyar Nemzet
2021. 02. 03. 14:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alexander Zverev tavaly, az első ATP-kupán mindhárom mérkőzését elveszítette, pedig a fiatal kora ellenére éve óta stabil top 10-es játékosnak kellett volna Németország vezérének lennie. Idén gyorsan javított a férfi-teniszválogatottak számára kiírt versenyen: döntő szett tie breakben legyőzte Denis Shapovalovot.

A kanadai éljátékosnak a nagyszerű megoldások mellé egy kellemetlen hiba is becsúszott, amikor egyszerűen a labda mellé ütött.

Németország 2-1-re legyőzte Kanadát a két egyes és egy páros meccsből álló találkozón, így csütörtökön, magyar idő szerint hajnalban Zverevék ki-ki meccset vívnak az elődöntőbe jutásért a Novak Djokovics vezette, címvédő szerb válogatottal.

A továbbjutó ellenfele Oroszország lesz. Az orosz csapat az egyetlen, amely Danyiil Medvegyev és Andrej Rubljov személyében két top 10-es játékossal rendelkezik, és eddig mindketten jó formában játszottak, Argentína és Japán ellen sem veszítettek játszmát.

Szintén elődöntős már az olasz csapat, amely Ausztria után szerdán Franciaországot is legyőzte. Olaszország ellenfele várhatóan Spanyolország lesz, mivel a tavalyi döntősnek csütörtökön a 2-1-es vereség is beleférne Görögország ellen. Márpedig a görög válogatott második számú játékosa Sztefanosz Cicipasz mögött a világranglistán 458. helyen tanyázó Mihail Pervolarakisz.

A spanyol válogatottban az Ausztrália elleni nyitómeccset hátfájdalmak miatt kihagyta, és várhatóan a görögök ellen sem szükséges az ő játékának kockáztatása a verseny végjátéka és a február 8-án rajtoló Australian Open előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.