Håland gólbemutatót tartott Sevillában + videó

A keddi nyolcaddöntőkhöz hasonlóan a szerdai nap is egy fiatal sztártámadóról szólt a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Erling Braut Håland két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a Borussia Dortmund a Sevilla otthonában elért 3-2-es győzelméhez.

Magyar Nemzet
2021. 02. 17. 23:19
Håland
epaselect epa09019670 Borussia Dortmund's striker Erling Haaland (R) scores the 1-2 lead during the first leg of the UEFA Champions League round of 16 soccer match between Sevilla FC and Borussia Dortmund held at Sanchez Pzijuan stadium in Seville, southern Spain, 17 February 2021. EPA/Julio Munoz Fotó: Julio Munoz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzéseit sorra nyerő Sevilla otthonába látogatott a mostanában csak elvétve diadalmaskodó Dortmund. A német klub sikerére – a csapat szurkolóin kívül – aligha tett volna bárki is egy lyukast garast, főleg, mivel a Borussia már a 7. percben hátrányba került. Suso előbb lövőcsellel helyet csinált magának, majd megeresztett egy lövést, amely Matt Hummelsen megpattanva a dortmundi kapuba vágódott. (1-0)

 

Tizenkét perccel később azonban már egyenlítettek is a németek. Erling Braut Håland egyensúlyozott a hazai védők gyűrűjében, majd Mahmoud Dahoud felé továbbította a labdát, a középpályás pedig köszönte szépen, és tizennyolc méterről a kapuba bombázta azt. (1-1)

 

S a meglepetést tovább növelve, a Borussia az egyenlítést követően gyorsan meg is fordította a találkozó állását. A 27. percben Håland ezúttal Jadon Sanchóval kényszerítőzött, s az angoltól visszakapott labdát csúszva pöckölte a hálóba. (1-2)

 

A szünet előtt Alejandro Darío Gómez hibája nyomán kétgólos előnyre tett szert a Dortmund. A sevillai középpályás a félpályánál elvesztette a labdát, mire a Borussia támadói létszámfölényben iramodhattak neki a hazai kapunak, és Håland ez esetben sem hibázott. (1-3)

 

A Sevillának a mérkőzés hajrájáig kellett várnia újabb góljára, amely két csereember összjátékából született: Óscar remek szabadrúgását követően Luuk de Jong passzolt a kapuba. (2-3)

 

A Sevilla második találata arra jó volt, hogy életben tartsa a spanyolok továbbjutásról szőtt álmait, de idegenbeli sikerével (és három szerzett góljával) a Borussia Dortmund tett hatalmas lépést a negyeddöntő felé a Bajnokok Ligájában. Előtte természetesen le kell tudnia a párharc második felvonását, amely március 9-én kerül megrendezésre a Signal Iduna Parkban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Sevilla–Borussia Dortmund 2-3 (1-3)

Gólszerzők: Suso (7.), L. de Jong (84.), ill. Dahoud (19.), Håland (27., 43.)

Az este másik összecsapásán a házigazda Porto 2-1 arányban múlta felül a Juventust.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.