Csak egy félideig tartott a Veszprém lendülete Barcelonában

Helyt állt, de 37-30-re kikapott a már biztosan csoportelső Barcelona otthonában a több kulcsjátékosát is nélkülöző viharvert Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.

Magyar Nemzet
2021. 02. 09. 22:13
null
Barcelona, 2021. február 9. Jorge Maqueda, a Barceona (j) és Thiagus Petrus, a Telekom Veszprém játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 10. fordulójából elhalasztott Barcelona -Telekom Veszprém mérkőzésen Barcelonában 2021. február 9-én. Fotó: Enric Fontcuberta Forrás: MTI/EPA/EFE/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai pályán elszenvedett veresége után idegenben próbált revansot venni a Veszprém a Barcelonán. Az elutazás előtt kulcsjátékosok dőltek ki a magyar bajnoknál: Andreas Nilsson rosszullét, Vuko Borozan családi okok miatt nem tartott a csapattal. A biztosan csoportelső Barca abszolút favoritként várta a meccset. Története során még soha nem nyert a Veszprém Barcelonában.

A dán Nikolaj Markussen kezdett balátlövőben, a jobb szélen az orosz Danyil Siskarjov kezdett a Veszprémben, amely szokás szerint egyetlen magyar játékossal, Lékai Mátéval kezdett. A Barcelona kapta el jobban a rajtot, 3-1-re húzott el. De a korábban sokat jegelt orosz és dán játékos főszereplésével a Veszprém kiegyenlített. Sőt 6-5-nél már ő vezetett, utána megérkezett egy kisebb hullámvölgy, a magyar csapat lehorgonyzott nyolc gólnál , hét percig képtelen volt gólt dobni, közben összeszedett egy viszonylag izmosabb hátrányt. A félidő hajrájában a Barca is behúzta a féket, 13-9-es hátrányból fordított 15-14-re a Veszprém, végül egy időn túli hetessel mentette döntetlenre a félidőt a katalán óriás.

Ludovic Fabregas, a Barceona (j), valamint Kentin Mahe (b) és Luka Cindric, a Telekom Veszprém játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 10. fordulójából elhalasztott Barcelona-Telekom Veszprém mérkőzésen
Fotó: MTI/EPA/EFE/Enric Fontcuberta

A második félidő első nyolc percében leblokkolt támadásban a Veszprém, több pontatlan passzt mutatott be, négy góllal húzott el a Barca. Pérez de Vargas is kezdett belejönni a védésekbe, Arino góljánál már öt volt a magyar bajnok hátránya (24-19). David Davis mester időt kért, a különbség nem sokat csökkent. Főleg az eladott labdák száma nőtt a veszprémi oldalon, a mérkőzés záró negyedéig összesen 11-szer ajánékozta meg így az ellenfelet.

Hatgólos hátránynál egy utolsó időkéréssel próbált életet lehelni a csapatába Davis, de ez nem sikerült.

A Barcelona a szünet utáni játékával megérdemelten nyert 37-30-ra a fáradó, és egyre többet hibázó Veszprém ellen.

A Barcelona már 42 meccs óta veretlen hazai pályán, és a Veszprém továbbra is képtelen nyerni a katalánok otthonában. A Barca megszilárdította a vezető helyét a csoportjában, a Veszprém a hátralevő három csoportmeccs megnyerése esetén a második helyen juthat tovább a csoportból.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája: Barcelona–Telekom Veszprém 37-30.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.