Pepe hízeleg Ronaldónak: Még mindig ő a legjobb

Pepe és Ronaldo. Csapattársak a portugál válogatottban, s hosszú éveken át azok voltak a Real Madridban is. Ma azonban ellenfelek lesznek, immár a Porto, illetve a Juventus színeiben. A barátság és a tisztelet örök, a középhátvéd szerint még ma is a honfitársa a világ legjobb labdarúgója, ugyanakkor persze a saját csapata továbbjutását várja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A másik mai meccset a Sevilla és a Dortmund játssza, főszerepben Hålanddal.

Magyar Nemzet
2021. 02. 17. 9:09
Real Madrid v Manchester City FC - UEFA Champions League Semi Final: Second Leg
Madridi emlék: amikor Pepe és Ronaldo még csapattársak voltak Fotó: Guillermo Martinez Forrás: DPI / NurPhoto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Juventus korántsem olyan magabiztos ebben az idényben, mint ahogy az elmúlt években megszokhattuk. Elég, ha azt említjük, hogy zsinórban kilencszer is megnyerte az olasz bajnokságot. A Bajnokok Ligájában ugyan elsőként jutott tovább a csoportjából, de – jól emlékezhetünk rá – csak egész kevésen múlott, hogy a Ferencváros is meglepte Torinóban.

A Juve a Serie A-ban jelenleg csupán a negyedik helyen áll, a hátránya már-már tetemes, nyolc pont az éllovas Internazionaléval szemben, szombaton meglepetésre 1-0-ra kikapott a komoly gondokkal küzdő Napoli vendégeként. Cuadrado ráadásul ma biztosan nem játszhat Portóban, Dybala, Ramsey és Arthur szereplése pedig kérdéses.

A Porto a Juvéhoz hasonlóan címvédőként a vártnál gyengébben teljesít hazája bajnokságában, amelyet 19 forduló után a nagy rivális Sporting Lisboa vezet, a portói együttes hátránya tíz pont. Sergio Conceicao vezetőedző csapata legutóbbi négy mérkőzésén nem tudott nyerni, minden alkalommal döntetlent játszott, ami a Portugál Kupa elődöntőjének első meccsén, a Braga otthonában még belefér, ám a bajnokságban a 12. Belenenses vendégeként kevésbé. A Juventus elleni ütközetre sem tudott győzelemmel hangolni a Porto, hazai pályán kétgólos hátrányból egyenlítve ért el 2-2-re szombaton az utolsó előtti, bennmaradásért küzdő Boavistával.

Madridi emlék: amikor Pepe és Ronaldo még csapattársak voltak
Fotó: DPI/NurPhoto/Guillermo Martinez

A mérkőzésen ellenfélként találkozik a két honfitárs és korábbi csapattárs, a legnagyobb sikereit egyaránt a Real Madriddal elért Pepe és Ronaldo.

– Győzelmet remélek, de tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz. A Juventusnak extraklasszis játékosai vannak, szerintem még mindig a világ legjobb játékosa – fogalmazott az immár 37 éves középhátvéd.

Hízelgő vélemény, de Pepe nyilván tisztában vele, Ronaldo ettől, ha úgy adódik, nem könyörül meg rajta és a Portón.

A másik mai találkozón a Sevilla kirobbanó formában várja a Dortmundot, hiszen január 16. óta – minden sorozatot figyelembe véve – zsinórban nyolc összecsapáson is győzött, s többek között a Barcelona skalpját is begyűjtötte.

A Borussiánál messze nem ilyen jó a hangulat. A korábbi edzőt, Lucien Favre-t még decemberben menesztették, de a csapat azóta is rapszodikusan teljesít, 21 forduló után 33 ponttal csupán hatodik a Bundesligában úgy, hogy hat pont a hátránya a BL-indulást jelentő negyedik helyezettel szemben. A bizonytalanságot lezárhatja, hogy hétfőn bejelentették, a jelenleg a Mönchengladbachot irányító Marco Rose lesz a vezetőedző a következő idénytől. A beugróként dolgozó Edin Terzic több meghatározó futballistájára sem számíthat, sérült a kapus Bürki, valamint a Meunier, Piszczek, Schmelzer védőtrió, s a hét végén Witsel sem játszott.

A Dortmund igazából csak a már húszéves korára egy sor BL-rekordot átírt Erling Braut Håland gólérzékenységében bízhat, aki az UEFA-nak adott interjúban a rap együtteséről is beszélt.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések, szerdai program:

Porto–Juventus 21.00 (tv.: M4 Sport)

Sevilla–Dortmund 21.00.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.