Varga Roland büntetett, de a fradisták is őt ünnepelték

A Ferencváros fél óra alatt kiüthette volna az MTK-t, ehelyett felsegítette a padlóról, s 2-0-s vezetésről 2-2-es döntetlent játszott. A hajrában a szlovák Róbert Mak büntetőt hibázott – nem úgy a másik oldalon az exfradista Varga Roland: ő rúgta a kék-fehérek egyenlítő gólját.

Magyar Nemzet
2021. 02. 27. 21:30
null
Varga Roland Dvalit hagyja faképnél Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Részben kényszerből, de Szergej Rebrov alaposan felforgatta a Ferencváros kezdőcsapatát. Kimaradt Botka, Haratin, Somália, Boli, a lényegében kihagyhatatlan Blazic és Tokmac is, bekerült viszont Lovrencsics, Sigér, Dvali, Isael, az idényben eddigi tavalyi önmagához képest szürke Zubkov és az utolsó téli igazolás, a grúzi Haraisvili.

Így állt fel tehát a Fradi az MTK ellen: Dibusz – Lovrencsics, Mmaee, Dvali, Civic – Laifouni, Sigér – Zubkov, Uzuni, Haraisvili – Isael.

És pazarul, ebben az évben talán a legjobb formában kezdte a mérkőzést! Zubkov már az 1. percben megszerezte a vezetést. Az ukrán csatár úgy húsz méterről rúgott hatalmas gólt a bal felsőbe, méghozzá jobb lábbal.

A 23. percben Zubkov jobb lábbal – igaz, az MTK-védelem közreműködésével – újabb gólt szerzett, ezzel megtriplázta a góljai számát a 2020–21-es idényben; azaz eddig csupán egy találata volt.

A Fradinak a két gólon felül volt két kapufája is, az első fél órában kiüthette volna az MTK-t. Nem tette. Akkor még senki sem gondolta volna, hogy ez sokba fog kerülni a zöld-fehéreknek.

Az MTK ugyanis a második félidőre feltámadt. Méghozzá az exfradista Varga Roland vezérletével. A szélső előbb remekül adott be, amit Nagy Zsombor fejelt a kapuba. Majd Schön harcolt ki büntetőt, amit Varga értékesített, így 2-2-re egyenlített az MTK.

Rebrov kétszer is kettős cserére szánta rá magát. Előbb Uzuni és Haraisivili helyett Tokmac és Skvarka, majd Zubkov és Sigér helyett Mak és Wingo érkezett. Úgy tűnt, beválik a húzás, hiszen Laidouni buktatásáért a Fradi is büntetőt kapott. Mak állt a labda mögé, s lapos, gyengén helyezett lövését Mijatovics kapus könnyedén hárította. A szlovák szélső tehát továbbra sem szerezte meg az első gólját az FTC-ben.

Az utolsó percekben inkább az MTK állt közelebb a győzelemhez, a Ferencváros végül örülhetett, hogy nem kapott ki. Pedig kiütéses győzelmet arathatott volna.

A meccs után Varga Roland valamennyi ferencvárosi játékossal mosolyogva pacsizott és ölelkezett, noha borsot tört az orruk alá, még a fradisták is őt ünnepelték...

– Az első félidőben katasztrófa volt, amit csináltunk, kettőt nem passzoltunk egymásnak. Megbeszéltük a dolgokat szünetben, s tudtunk váltani. Nem lehetünk csalódottak. Furcsa érzés volt a Fradi ellen játszani, ki merem mondani, hogy bajnok lesz a csapat, mi pedig odaérünk a dobogóra – nyilatkozta Varga Roland, akinek ezek szerint két csapata van.

Az egyik aranyérmes lesz, a második pedig momentán bronzérmes helyen áll.

MTK–Ferencváros 2-2

Gólszerzők: Nagy Zs. (55.), Varga R. (59., 11-esből), illetve Zubkov (1., 23.)

NB I, 23. forduló:

Péntek:

Diósgyőr–Mezőkövesd 2-2

Szombat:

Budafok–Kisvárda 2-0

Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 1-2

MTK–Ferencváros 2-2

Vasárnap:

Paks–Újpest 14.30

ZTE–Mol Fehérvár 17.00

Az M4 Sport valamennyi találkozót élőben közvetíti.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.