Varga Roland bizonyíthatja, hogy kár volt őt leírni a Fradinál

Nem nyalogathatja sokáig a sebeit a Ferencváros. Az NB I listavezetője a Fehérvár elleni, szerdai kupavereség után szombaton máris pályára lép a bajnokság 23. fordulójában. Az MTK fogadja az örökrangadón, s persze a télen a Fraditól a kék-fehérekhez igazolt Varga Roland, aki bizonyíthatja, hogy kár volt őt leírni a Fradinál.

Magyar Nemzet
2021. 02. 27. 8:30
null
Varga Roland megtáltosodott az MTK-nál Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Roland az őszi szezonban a Fradiban összesen négy bajnokin – csupán egyszer kezdőként, háromszor csereként – lépett pályára, összesen 140 percet játszott. A nemzetközi porondon még kevesebb sanszot kapott, a Bajnokok Ligája selejtezőjében csupán egy meccsen – a Celtic ellen csereként – jutott szóhoz, a csoportkörben pedig már nem került be a Ferencváros keretébe.

A számok önmagukért beszélnek: Szergej Rebrov lemondott a válogatott szélsőről, így nem volt meglepő, hogy Varga Roland a télen klubot váltott. Egész pontosan elcserélték, Gera Dániel és Katona Máté érkezett helyette, akik egyelőre nem váltották meg a világot az FTC-nél.

Varga viszont az MTK-nál valósággal megtáltosodott. Michael Boris mindig kezdőként számít rá, hat bajnokin és egy kupameccsen játszott, s öt gólt szerzett, olyan erényeket csillogtat, amelyek korábban nem jellemezték, a Kisvárda ellen például harcosan megküzdve a lehetőségért gólt fejelt.

A két klub érezhetően nem kívánja kihegyezni az örökrangadót Varga személyére. Az MTK inkább a Tállya elleni kupameccsen több hónapos kihagyás után visszatért Baki Ákost szólaltatta meg, s Szergej Rebrov sem beszélt korábbi játékosáról.

– A szezon utolsó harmadában már kizárólag a magyar bajnokságra összpontosíthatunk. Nem számít, hogy jelenleg mekkora különbséggel vezetjük a pontversenyt, annak szellemében készülünk minden meccsre, hogy meg is őrizzük az előnyünket. Ne feledjük, még 11 meccs hátravan! A játékosok pontosan tisztában vannak azzal, hogy mit jelentene az újabb bajnoki cím a Ferencvárosnak, mindez elegendő motivációt jelent mindannyiunk számára. Az MTK Budapest jó úton jár, hiszen jelenleg a negyedik helyen áll, harcban van a dobogós pozíciókért is. Több remek fiatal játékosa van, szóval érdekes meccsre van kilátás. Nem lesz könnyű dolgunk, kemény mérkőzésre számítok – nyilatkozta Rebrov a Fradi.hu-nak.

Több remek fiatal játékos, de Vargáról egy szót sem. Hmm… Itt az alkalom a bizonyításra.

NB I, 23. forduló:

Péntek:

Diósgyőr–Mezőkövesd 2-2

Szombat:

Budafok–Kisvárda 14.45

Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 17.00

MTK–Ferencváros 19.30

Vasárnap:

Paks–Újpest 14.30

ZTE–Mol Fehérvár 17.00

Az M4 Sport valamennyi találkozót élőben közvetíti.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.