A Milannal BEK-et nyert, most odáig van az Inter középpályásától

Fabio Capello nem egy ajnározó típus. A Milannal BEK-et nyert edzőt, a későbbi angol kapitányt lenyűgözi Nicolò Barella játéka. A 24 éves középpályás egyik nagy erénye, hogy szeme van a labdáinak, és a védekezésben is rendkívül sokoldalú. Miután visszaszerzi a labdát, okosan passzol, ő az Inter játékának meghatározó személyisége. Mondta ezt egy volt Milan-edző.

2021. 03. 01. 12:44
null
Nicolo Barella szinte mindent meg tud csinálni a középpályán Fotó: Bernat Armangue Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fabio Capello a Milannal érte el minden idők egyik legnagyszerűbb BEK-BL-győzelmét 1994-ben. Az olasz edzőlegenda vezérletével a Milan 4-0-ra kiütötte a Barcelonát a sorozat döntőjében.

Capello – aki édesapja révén magyar származású – később olasz bajnokságot nyert a Rómával és a Juventusszal, Spanyolországban a Real Madridot kétszer vezette a csúcsra, az utóbbi időszakban pedig Anglia és Oroszország válogatottját vezette mérsékelt sikerrel.

Fabio Capello beleszeretetett Barella játékába
Fotó: AFP/Loris Roselli

Jelenleg televíziós szakértőként dolgozik a Sky Sport Italia csatornán. Ebbéli minőségében dicsérte Nicolò Barellát, mint „minden kétséget kizáróan Európa három legjobb középpályásának egyikét”.

Barella az olasz új hullám meghatározó képviselője, a Inter játékosa 24 éves létére már 18-szor szerepelt a válogatottban, a fellépésein négy gólt szerzett.

Nicolò Barella
Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia

A 24 éves játékos erősödött, 34 versenymeccsen három gólt szerzett ebben a szezonban, de mindenekelőtt tíz gólpasszt adott. – A periférikus látása, az állóképessége és az ütemérzéke elsőrangú. Mindent jól csinál. A csapattársa, Achraf Hakimi gyors, de a különbség az, hogy Hakimi befutja a labdákat, és beadja a tizenhatosra. Barella viszont pontosan passzol. Ez nagyon nagy különbség – dicsérte Barellát az olasz edzőlegenda. Majd folytatta. – Barella visszaveszi a labdát, majd továbbadja, hogy elinduljon és mutassa magát. Az Inter csapatjátéka teljesen átalakult vele

A szardíniai Cagliariban nevelkedő labdarúgó természetesen alapember a bajnoki cím felé masírozó Internazionale csapatában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.