Szergej Rebrovnak sikerült, José Mourinhónak nem

A Dinamo Zagreb óriási fordítással bejutott az Európa-liga negyeddöntőjébe, Mislav Oršić mesterhármasával kiütötte a Tottenham Hotspurt.

Magyar Nemzet
2021. 03. 18. 21:27
Mislav Orsic Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb's Mislav Orsic (left) scores their side's second goal of the game during the UEFA Europa League Round of Sixteen match at Stadion Maksimir in Zagreb, Croatia. Picture date: Thursday March 18, 2021. Fotó: PA Forrás: skysports.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében a Dinamo Zagreb kétgólos hátrányból kezdte hazai visszavágóját a Tottenham Hotspur ellen, sőt még a szünetre is így vonultak a csapatok. Nem sokan gondolták volna, hogy innen még van visszaút a horvátoknak, talán már José Mourinho csapata sem.

Mislav Oršić viszont még hitt a fordításban. A horvát válogatott középpályás a 63. percben nagyszerű gólt lőtt Lloris kapujába, majd a 83. percben lőtt találatával a hosszabbítást is kiharcolta.

Ha pedig kiharcolta, akkor élt is a lehetőséggel, mesterhármassá építette a rendes játékidőben szerzett dupláját, és ezzel már a Dinamo állt továbbjutásra.

A Tottenham pánikszerűen rohant az eredmény után, ki is dolgozott nagy helyzeteket, de a horvátok már nem engedték ki a kezükből a továbbjutást. A Dinamo Zagreb, amelyet a Szergej Rebrov edzette Ferencváros búcsúztatott a Bajnokok Ligája selejtezőjében, bejutott a második számú európai sorozat negyeddöntőjébe, José Mourinho klubját kiütve.

A Fradi másik BL-selejtezős áldozata, a Molde az Európa-ligától is Magyarországon búcsúzott. A Puskás Arénában rendezett visszavágón a norvég csapat ugyan legyőzte a Granadát, de összesítésben a spanyolok léptek tovább.

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágók

Dinamo Zagreb (horvát)–Tottenham Hotspur (angol) 3-0 (hosszabbítás után), továbbjutott a Dinamo, 3-2-es összesítéssel.

Arsenal (angol)–Olimpiakosz (görög) 0-1, továbjutott az Arsenal, 3-2-es összesítéssel.

Molde (norvég)–Granada (spanyol) 2-1, továbbjutott a Granada, 3-2-es összesítéssel.

Sahtar Doneck (ukrán)–AS Roma (olasz) 1-2, továbbjutott a Roma, 5-1-es összesítéssel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.