Fucsovics még nem jutott ilyen messzire ilyen rangos tornán

Fucsovics Márton elődöntőbe jutott az 1,12 millió euró (403,5 millió forint) összdíjazású rotterdami keménypályás férfitenisztornán. A világranglistán jelenleg 59. helyezett honfitársunk még soha nem verekedte be magát a legjobb négybe ilyen rangos, ATP 500-as kategóriájú tornán.

Magyar Nemzet
2021. 03. 06. 10:02
FUCSOVICS Márton
Fucsovics magyarországi versennyel készül a következő évre Fotó: Yoan Valat Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

negyeddöntős mérkőzése pénteken a tervezett 21 óra helyett valamivel 23 óra előtt éjjel kezdődött, és már elmúlt éjfél, amikor 6:4, 6:3-ra legyőzte az amerikai Tommy Pault (a világranglistán 56.). Az első szettben 2:3 után sorozatban három játékot nyert, egyre pontosabban játszott, az amerikai viszont egyre többet hibázott. A sokkal jobban összpontosító nyíregyházi sportoló a második szett elején rögtön elnyerte Paul adogatójátékát, amit ellenfele némileg váratlanul csakhamar visszavett, ám Fucsovics egy tizennégy perces játék végén újfent brékelőnybe került. Ahogy csütörtökön a spanyol Alejandro Davidovich Fokina ellen, úgy ezúttal is szinte minden hosszú labdamenetet és hosszú játékot ő nyert meg, és végül 1 óra 42 perc után ünnepelhetett.

– Egy nagyon jó formában lévő, és legjobbját nyújtó játékost sikerült legyőznöm. Igyekeztem végig irányítani a mérkőzést – jegyezte meg a Facebook-oldalán Fucsovics, aki a mérkőzés után puszit küldött a kamerába, mintha csak így köszönte volna meg az itthon virrasztók szurkolását. Ma este élete első ATP 500-as elődöntőjét Borna Coriccsal (26.) játssza. Vele – Paulhoz hasonlóan – játszott már az Australian Openen, méghozzá a 2019-es második fordulóban kapott ki tőle 6:3, 6:4, 6:4-re. A másik két közös meccsüket is a horvát játékos nyerte: 2019-ben a szentpétervári nyolcaddöntőben (6:7, 7:5, 3:0-nál Marci feladta), tavaly pedig a párizsi mesterverseny első fordulójában (7:5, 6:1). A mai mérkőzésük 19.30-kor kezdődik, és az Eurosport2 csatornán lehet követni, ahol előtte 15 órakor a görög Sztefanosz Cicipasz (6.) és az orosz Andrej Rubljov (8.) meccsel egymással az első elődöntőben.

A rotterdami tornán a negyeddöntőig sem jutott el az első helyen kiemelt, az Australian Openen döntőt játszó orosz Danyiil Medvegyev (3. világranglistán), a harmadik pozícióban rangsorolt német Alexander Zverev (7.), az ötödikként jegyzett spanyol Roberto Bautista-Agut (13.) és a hatodikként kiemelt belga David Goffin (14.) sem.

ATP 500-as torna, Rotterdam (1 117 900 euró, kemény pálya), eredmények, negyeddöntő:

Fucsovics Márton–Tommy Paul (amerikai) 6:4, 6:3

Coric (horvát)–Nisikori (japán) 7:6 (7-2), 7:6 (7-4)

Cicipasz (görög, 2 kiemelt.)–Hacsanov (orosz) 4:6, 6:3, 7:5

Rubljov (orosz, 4.)–Chardy (francia) 7:6 (7-2), 6:7 (2-7), 6:4

Az elődöntőben: Fucsovics–Coric és Cicipasz–Rubljov.

FRISSITÉS!!!

A szenzációs formában levő Fucsovics Mártont az elődöntőben sem lehetett megállítani, honfitársunk szombat este 6:4, 6:1-re verte a horvát Borna Coricot, így vasárnap délután ő játssza a finálét a világranglistán nyolcadik orosz Andrej Rubljov ellen (15.30, tv: Eurosport 2). Coric legyőzéséről ebben a cikkben számoltunk be.A másik elődöntőben: Rubljov (orosz, 4.)–Cicipasz (görög, 2.) 6:3, 7:6 (7-2).

Fucsovics elődöntő utáni nyilatkozata, valamint a döntő felvezetése itt olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.