időjárás 3°C Elza 2022. december 1.
logo

Több gyanúsítottat is kihallgatott a rendőrség a Városháza-botrányban

Fucsovicsnak igaza van: Rubljovval legkorábban jövőre!

Magyar Nemzet
2021.03.29. 20:19
Fucsovicsnak igaza van: Rubljovval legkorábban jövőre!

Ez volt a legsimább. Rotterdamban és Dubajban is több volt az esély, Miamiban nagyon simán, két szettben 6:2, 6:1-re nyert Andrej Rubljov Fucsovics Márton ellen. Az orosz nem veszített adogatójátékot, Fucsovics összesen ötször bukta el a saját szervajátékát a mérkőzésen.

Fucsovics Márton hiába mondta Andrej Rubljovnak Dubajban, hogy ebben az évben már nem akar vele többet játszani, a sors mégis úgy hozta, hogy Miamiban újra összekerült vele. Az ATP–1000-es torna harmadik fordulójában találkozott ebben az évben negyedszer a két teniszező: a rotterdami ATP–500-as torna döntőjében az orosz nyert, Dohában Fucsovics a fizikális állapota miatt nem állt ki ellene, majd jött a már említett dubaji találkozó.

Magyar idő szerint hétfőn este a miami ATP–1000-es verseny harmadik fordulójában, egy hónapon belül negyedszer is megmérkőzött a ranglistán a nyolcadik helyen álló Rubljovval. A meccs elején Fucsovics sok mindennel próbálkozott, igyekezett kimozgatni ellenfelét, határozott, agresszív támadójátékkal próbálta meglepni az oroszt, de neki mindenre volt válasza.

Fucsovics legutóbb 2017-ben az oroszok elleni Davis-kupa-mérkőzésen győzte le Rubljovot
Fotó: Peter Dejong / MTI/AP

1:1 után Fucsovics semmire veszítette el a saját szervajátékát, majd 1:3-nál szintén elbukta a saját szerváját, 17 perc játék után 4:1-re vezetett az orosz játékos. A következő adogatójátékban Fucsovicsnak 0-30-a volt, de innen zsinórban négy labdamenetet nyert Rubljov, és már csak egy lépésre volt a szett megnyerésétől. A 29 éves magyar megállítani nem, csak késleltetni tudta a játszma befejezését. Az orosz nagyon stabilan adogatott, az első szervái után csak egy labdamenetet veszített. Szűk fél óra alatt Rubljov 6:2-re betakarította az első szettet. Összesen egy nyerőt ütött Fucsovics az első játszmában, ez pedig nagyon kevés egy top 10-es játékos ellen.

A második szettben Fucsovics először került közel a brékhez, előnye volt Rubljov szervajátékában, de nem járt sikerrel. Nem úgy az orosz: 1:1-nél, csakúgy, mint az első szettben, megint elvette Fucsovics adogatójátékát. Majd szintén lekopírozva az első szett forgatókönyvét, 1:3-nál megint „brékelt” az orosz. Csak idő kérdése volt, mikor lesz vége a meccsnek, mivel Fucsovics a játszmán belül harmadszor is elveszítette a saját szerváját, így 54 percig tartott csak a mérkőzés.

Igaza volt Fucsovics Mártonnak: neki tényleg nem kellene már többet játszania az idén Andrej Rubljovval.

ATP–1000-es verseny, Miami, harmadik forduló: Rubljov (orosz, 8.)–Fucsovics (29.) 6:2, 6:1, Raonic (kanadai, 12.)–Humbert (francia, 20.) 6:4, 7:5, Cilic (horvát)–Musetti (olasz) 6:3, 6:4.

A női párosok versenyében a nyolcaddöntőben búcsúzott a Babos Tímea, Veronika Kugyermetova duó.

Nők, páros, nyolcaddöntő: Caroline Garcia, Nadia Podoroska (francia, argentin)–Babos Tímea, Veronika Kugyermetova (magyar, orosz, 4.) 6:1, 7:5

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.