Ismét a Puskás Aréna lehet a megoldás a BL-párharcban

Különböző, a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások miatt februárban több nemzetközi kupameccset is Budapesten, a Puskás Arénában rendeztek. A Liverpool és a magyar játékosokat is soraiban tudó RB Leipzig valószínűleg a második meccsre is visszatér Magyarországra.

Magyar Nemzet
2021. 03. 02. 12:06
Sadio Mané, Willi Orbán, RB Leipzig, Liverpool
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Liverpool 2-0-ra nyert az RB Leipzig ellen. A mérkőzést a Puskás Arénában rendezték, és a The Times szerint a visszavágót is Budapesten játszhatják a felek.

A körülményekkel mindkét szakvezető elégedett volt. A lipcseikre egy esetleges angliai utazás után kéthetes karantén várna, ami egyszerűen nem fér bele a szoros versenynaptárba. A legvalószínűbb vészforgatókönyv a már jól bevált Puskás Aréna, amely a Mönchengladbach–Manchester City BL-meccsnek és a Wolfsberg–Tottenham Európa-liga-találkozónak is otthont adott az elmúlt hónapban.

A lipcseiek feladata a helyszíntől függetlenül nem lesz egyszerű a március 10-i visszavágón, de annyi előnyük van, hogy egy esetleges 3-1-es győzelemmel a szó szerint ebben az esetben nehezen értelmezhető idegenbeli gólok szabálya alapján és csapatának továbbjutását jelentené.

Ha esetleg mégis más helyszínt választ a két klub – felmerült még a holland Feyenoord és az olasz Udinese stadionja is –, akkor a magyar trió legközelebb március 25-én, a világbajnoki selejtezőcsoport Lengyelország elleni nyitányán léphetne pályára a Puskás Arénában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.