Neuer? Lewandowski? A Lipcsének ott van Orbán és Szoboszlai!

Lothar Matthäus szerint a Bayern München csatára, Robert Lewandowski biztosan megdönti idén Gerd Müller negyvengólos Bundesliga-rekordját. A korábbi magyar szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy nem kellene neki Gulácsi Péter, ha választhatná Manuel Neuert is, ugyanakkor nemcsak a Bayernnek vannak sztárjai, az RB Leipzig ügyesen igazol, jó példa erre Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is.

Magyar Nemzet
2021. 03. 16. 10:35
null
20201115 Budapest Magyarország-Szerbia labdarúgó válogatott mérkőzése Nemzetek Ligája Magyar Nemzet fotó: Mirkó István (MI) képen: Szoboszlai Dominik (10) Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németországban kisebbfajta kampány zajlik azért, hogy Lothar Matthäus legyen az új német szövetségi kapitány a nyári Európa-bajnokság után leköszönő Joachim Löw utódjaként. Erről nem kérdezték a Bundesliga hivatalos honlapján készült interjúban a korábbi aranylabdást, de több más, magyar szempontból érdekes megjegyzést is tett Matthäus a beszélgetésben.

Arra a kérdésre, hogy az RB Leipzig hogyan tudja tartani a lépést a Bayern Münchennel a bajnoki címért folytatott küzdelemben, így felelt: – Mindig arról beszélünk, hogy a Bayernnek ott van Neuer és Lewandowski, de a Leipzig jól bevásárol külföldről. Kevés német van a csapat kezdőjében, de akik ott vannak, azok mind hatékonyak, mint például és Magyarországról, Marcel Sabitzer Ausztriából, Emil Forsbeg Svédországból, Yussuf Poulsen Dániából vagy a francia játékosok. Topminőség van Lipcsében is.

Matthäus nagyszerű igazolásnak tartja Szoboszlai Dominiket

Érdekes egyébként, hogy Matthäus Szoboszlait emelte ki, aki a téli szerződtetése óta még nem lépett pályára sérülés miatt , neve pedig nem jutott az eszébe, noha ő évek óta az RB Leipzig meghatározó tagja. Egy kérdésben azonban előkerült Gulácsi neve is, amikor Manuel Neuer, Yann Sommer (Mönchengladbach) és Lukas Hradecky (Leverkusen) társaságában a Bundesliga legjobb kapusai közé sorolták. De vajon ki Matthäus favoritja közülük?

– Ha négyük közül kellene választanom, akkor Neuer mellett döntenék. Ha ő ott lenne a csapatomban, nem lenne szükség a másik háromra. Hasonló a helyzet, mint régen Oliver Kahn esetében. Ez nem a többi kapus ellen szól, de Manuel a legjobb, és ezt mindenki tudja, nincs ebben semmi titok. Ettől függetlenül mindannyian nagyszerű kapusok, akik sok győzelmet és pontot harcolnak ki a csapataiknak a bravúros védéseikkel.

Szóba került az is, hogy Matthäus szerint képes lesz-e idén megdönteni Gerd Müller 1972 óta élő 40 gólos rekordját a Bundesligban. A Bayern lengyel csatára jelenleg 32 találatot számlál a bajnokságban, amelyből még kilenc forduló van hátra az idény végéig.

– Nagy pénzben mernék fogadni arra, hogy a rekord idén megdől, és nemcsak Lewandowski képességei miatt, hanem azért is, amilyen stílusban futballozik a Bayern. Ha egy olyan csapatban játszol, amely meccsenként négy gólt szerez, akkor csatárként automatikusan számolhatsz a találatokkal. Mindig megvannak a helyzetei, a Dortmund ellen például Lewandowskinak kilenc lövése volt, amelyekből három gól lett. Őrületes, amit csinál, főleg, mert nem arról van szó, hogy harminc méterről is kapura lő minden áron. Nem, amikor Lewandowski lő, az mindig veszélyes. Ráadásul ő végzi el a tizenegyeseket is, úgyhogy szerintem meg fogja dönteni Müller csúcsát, lesz legalább negyvenegy gólja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.