A Fradi védője kivette a részét a vb-ezüstérmes legyőzéséből

Szerdán megkezdődtek a jövő évi, katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezői. A vb-címvédő Franciaország hazai pályán csupán 1-1-es döntetlent játszott Ukrajnával, de a 2018-as vb-n ezüstérmes horvátok még rosszabbul jártak, 1-0-ra kikaptak Szlovéniában.

Magyar Nemzet
2021. 03. 24. 23:52
null
Blazic a szlovén válogatottnak is alapembere Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A D csoportban Párizsban a franciák remek tekerésével már a 19. percben megszerezték a vezetést – másodpercekkel korábban Benjamin Pavard lesről fejelte vissza a labdát –, de nem voltak meggyőzőek, és az ukránok az 57. percben egyenlítettek. Szerhij Szidorcsuk lövése mellé ment volna, de a labda a menteni igyekvő Presnel Kimpembén irányt változtatott, és becsorgott a jobb alsó sarokba (1-1). A vendégekhez a 86. percben beállt a Ferencvárost erősítő Oleksandr Zubkov is.

A H csoportban Szlovénia Ljubljanában meglepetésre 1-0-ra legyőzte Horvátországot, a gólt egy gyors hazai kontra végén Sandi Lovric még a 15. percben szerezte. A vb-ezüstérmes horvátok jóval többet birtokolták a labdát, többször is lőttek kapura ellenfelüknél, ám egyenlíteniük nem sikerült. A szlovén válogatottban – amely korábban még soha nem tudta legyőzni a horvátokat – végig a pályán volt a Ferencváros védője, Miha Blažic. Az A csoportban az Európa-bajnoki címvédő portugálok csak egy öngólnak köszönhetően nyertek 1-0-ra Azerbajdzsán ellen, ezt a mérkőzést Torinóban játszották. A G csoportban a törökök 4-2-re verték a hollandokat, Burat Yilmaz mesterhármast jegyzett Isztambulban.

Jól működött a szlovén védelem Miha Blažic és Miha Mevija közreműködésével
Forrás: Fradi.hu

S Zubkov és Blažic mellett tegyünk említést további három Fradi-játékosról. Március 24. biztosan emlékezetes marad Tokmac Nguen számára, aki Gibraltár ellen bemutatkozhatott a norvég válogatottban. A támadó 3-0-s norvég vezetésnél, a 62. percben szállt be csereként a mérkőzésbe, több gól már nem esett. Eldar Civic végig pályán volt Bosznia-Hercegovina válogatottjában, amely Finnország ellen 2-2-es döntetlent játszott Helsinkiben. Róbert Mak ezúttal nem kapott lehetőséget a szlovák válogatottban, a kispadról nézhette végig a Ciprus elleni gól nélküli döntetlenjét Nicosiában. S vissza a finnekhez: az északiaknál az első perctől az utolsóig játszott Nikolai Alho az MTK-ból.

Európai vb-selejtezők, 1. forduló:

A csoport:

Portugália–Azerbajdzsán 1-0 (1-0)

Szerbia–Írország 3-2 (1-1)

D csoport:

Finnország–Bosznia-Hercegovina 2-2 (0-0)

Franciaország–Ukrajna 1-1 (1-0)

E csoport:

Észtország–Csehország 2-6 (1-4)

Belgium–Wales 3-1 (2-1)

G csoport:

Törökország–Hollandia 4-2 (2-0)

Lettország–Montenegró 1-2 (1-1)

Gibraltár–Norvégia 0-3 (0-2)

H csoport:

Málta–Oroszország 1-3 (0-2)

Ciprus–Szlovákia 0-0

Szlovénia–Horvátország 1-0 (1-0)

A 2022-es világbajnokságnak otthont adó Katar a debreceni Nagyerdei Stadionban 1-0-ra legyőzte a világbajnoki selejtezősorozat A csoportjában szabadnapos Luxemburgot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.