A pályán kívül is újít az Euroligára készülő Sopron Basket

A minden sportágat tekintve is egyik legeredményesebb magyar csapat, a még minden fronton veretlen Sopron Basket a kommunikáció területén is újít, ezentúl podcast formájában is tájékoztatja a szurkolóit és mindenkit, akit érdekel a kosárlabda és a klub élete. Az első részben a csapatkapitány és a vezetőedző osztja meg a gondolatait a nyilvánossággal.

2021. 03. 13. 12:28
null
Fegyverneky Zsófia szerencsésnek tartja magát, mert végezheti a dolgát Forrás: fiba.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sopron Basket nem tudott 31 meccsnél többet nyerni ebben a szezonban. Nem, mert csupán ennyit kellett játszania eddig, azaz veretlenül zárta a női kosárlabda-bajnokság alapszakaszát, hibátlan eredménysorral védte meg a Magyar Kupát, és nem talált legyőzőre a legrangosabb európai női sorozat, az Euroliga csoportkörében sem. Ezekkel a mutatókkal itthon és a nemzetközi porondon is a legeredményesebb magyar együttesek közé tartozik az összes sportágat tekintve is.

A soproniak a jövő héten kiemelt feladat előtt állnak majd: az Euroliga negyeddöntőjében a francia Lyon ellen a négyes döntőbe jutásért játszanak két meccset a hazai rendezésű buborékban. Ha sikerrel veszik ezt az akadályt is, akkor egymást követően harmadszor kerülnének be – tavaly a járvány miatt félbeszakadt a sorozat – a Final Fourba, ami óriási bravúrnak számítana. A klub ebből az alkalomból új kezdeményezéssel lepte meg a szurkolóit és a magyar kosárlabda szerelmeseit: a korszerűségnek megfelelően podcast sorozatot indított Ahol a jövő jelen van! címmel.

 

szerencsésnek tartja magát, mert végezheti a dolgát
Fotó: Fiba.com

 

Az első részben a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia és Gáspár Dávid beszél a közelmúlt eredményeiről, a Sopron Basket kulisszatitkairól és persze a Lyon elleni felkészülésről és esélyekről Major Mihály mikrofonja előtt. Fegyverneky Zsófia nemcsak a magyar női kosárlabda egy még aktív ikonja, mellette feleség, családanya is, és a beszélgetés során ennek az összetett életnek a titkaiba is beavatja a hallgatókat. A mondandójában túl is tekint a kosárlabdán:

– Mi szerencsések vagyunk – szögezi le. – Végezhetjük a munkánkat, és azért megkapjuk a fizetésünket is. A körülmények persze nem ideálisak, hiszen nincsenek nézők, a megszokotthoz képest másként utazunk, a nemzetközi meccseket buborékokban játsszuk le, olykor nem könnyű alkalmazkodnunk a megváltozott körülményekhez, de ha a mi sorsunkat összevetem sok más emberével, akkor örülnünk kell a saját helyzetünknek.

A Sopron Basket sikereinek a titkáról szólva a csapatkapitány a keret roppant tudatos kiválasztását emeli ki. A menedzsment és a szakmai stáb nem csupán kiváló kosárlabdázókat, hanem emberként is remek egyéniségeket hozott össze. Olyanokat, akit képesek rengeteget dolgozni a célok eléréséért, amelyek nem hétköznapiak, és olyanok, akikkel öröm együtt dolgozni. A fiatalok is pontosan tudják, milyen felelősség Európa egyik legjobb klubjához tartozni, a jó eredmények még erősebbé kovácsolják össze a csapatot. Az októberben érkezett légiósokkal kapcsolatban pedig csak azt sajnálja, hogy nem volt alkalmuk még meggyőződni róla, Sopron a kosárlabdán túl is remek város.

Gáspár Dávid elsősorban a Lyon elleni párharcról beszél a podcastban. Elmondja, mivel lenne elégedett a buborék végére, mi a francia együttes erénye és hiányossága, és persze szóba kerülnek az esélyek is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.