Három a magyar igazság – a ráadás ezúttal elmaradt

Három győzelem után elszenvedte első vereségét a budapesti buboréktornán az FTC-Telekom Waterpolo együttese, amely 9-6-ra kapott ki az olasz Brescia csapatától a férfivízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában. A magyar együttes ezzel a harmadik helyen áll a B csoportban, innen várhatja a csoportkör áprilisi zárótornáját.

Magyar Nemzet
2021. 03. 05. 18:02
Brescia
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája idei kiírásában egyetlen csapat, a Brescia tudta legyőzni a címvédő Ferencvárost. A decemberi meccsen előbb 5-1-re elhúzott az olasz együttes, végül felkapaszkodott az FTC, de csak szorosabbá tudta tenni az eredményt, és 10-7-es vereséget szenvedett.

A pénteki összecsapást sem kezdték jól tanítványai, háromgólos előnyt építettek ki az olaszok. Szerencsére ez alkalommal hamarább ébredt a Fradi, és a negyed végére ledolgozta a hátrányát. (3-3) A Brescia a második játékrészben is három gólt dobott, a Fradinak viszont ezekre nem volt válasza, így 6-3-ra vezettek az olaszok a nagyszünet előtt.

A harmadik negyedre utolsó erejéből feljött egy gólra a magyar csapat, de egyenlítés helyett a Brescia talált be, majd a mérkőzés végére a „megszokott” háromgólos előnyét is visszaépítette, és végül 9-6-ra nyert.

Az FTC három győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkör második felvonását, és a harmadik helyről, tizenöt ponttal a tarsolyában vághat neki az áprilisban megrendezendő harmadik tornának. A B csoportból a házigazda Hannover mellett három csapat jut tovább a júniusi nyolcas döntőbe.

Bajnokok Ligája csoportkör, B csoport, 7. forduló (Budapest):

FTC-Telekom Waterpolo–Brescia (olasz) 6-9 (3-3, 0-3, 2-1, 1-2)

gólszerzők: Zalánki 2, Vámos 2, Jaksics 2, illetve Jokovics 2, Renzuto 2, Vlachopoulos 2, Cannella 1, Alesiani 1, di Somma 1.

A csoport állása: 1. Barceloneta 18 pont, 2. Brescia 18, 3. FTC 15, 4. Hannover 6, 5. Jadran Herceg Novi 3, 6. Dinamo Tbiliszi 3.

Az A csoport második viadala már csütörtökön befejeződött, a Pro Recco hét forduló után is százszázalékos teljesítménnyel áll az élen. Az állás: 1. Pro Recco 21, 2. Jug Dubrovnik 15, 3. Olympiakosz 10, 4. Marseille 7, 5. Spandau 5, 6. Ortigia 3

PÉNTEKI EREDMÉNYEK:

Dinamo Tbiliszi–Barceloneta 6-14 (0-3, 0-4, 3-4, 3-3)

Hannover–Jadran Herceg Novi 9-4 (1-1, 3-1, 3-1, 2-1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.