Negyedmilliárd forintos gyűrűvel jegyezték el a teniszezőnőt

Vasárnap az Alpokban eljegyezte egymást a teniszvilág álompárja, a női világranglistán ötödik, ukrán Elina Szvitolina és a francia Gaël Monfils, aki az ATP-rangsorban jelenleg a 13. helyen áll.

2021. 04. 05. 15:14
null
Forrás: Instagram/g.e.m.s.life
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két játékos között a románc akkor kezdődött, amikor Elina Szvitolina 2018 októberében Szingapúrban megnyerte a WTA-világbajnokságot, majd Párizsba ment kikapcsolódni.

– Kitettem egy fotót az Instagramra, Gaël pedig írt nekem, és találkoztunk. Véletlen volt, hogy mindketten Párizsban voltunk éppen, mert ugyan Gaël ott született, de Genfben él, én pedig Londonban. Akkor mindketten csak néhány napra utaztunk Párizsba – emlékezik vissza Szvitolina, akinek előzőleg Reece Topley angol krikettjátékossal volt hosszú kapcsolata. Monfils korábban is a teniszezőnők között keresett párt, s talált honfitársa, Alizé Cornet, majd a szlovák Dominika Cibulková személyében.

A 2019-es Australian Openen aztán Monfils feltűnt Szvitolina bokszában, az ukrán játékos pedig az újságírói kérdésekre kissé zavartan, de elismerte a kapcsolatukat. Monfils jó hatással volt Szvitolinára, akinek megváltozott, eredményesebb lett a játéka, a sportág szakértői, mint Mats Wilander, egyetértettek abban, hogy ebben a franciának komoly szerepe van.

Az Instagramon közös fiókot nyitottak „g.e.m.s.life” néven (gaël, elina, monfils, svitolina). Vicces videókat forgattak és tettek közzé arról, hogyan ijesztgetik őket a koronavírusról szóló jelentések, de részt vettek táncos kihívásokban is. Az április 4-i eljegyzésük – amelyre valahol az Alpokban került sor – mégis váratlan, mert február végén azzal adtak témát a bulvársajtónak, hogy akkor azt közölték, most egy kis szünetet tartanak a kapcsolatukban. Még mindig szeretik egymást, éppen ezért nehéz volt erre jutniuk, de egyben a legjobb barátok is, és úgy látják, hogy most az a legjobb, ha egy időre különválnak, szabad teret adnak egymásnak – tudatták az Instagramon. A vasárnapi fotó viszont az eljegyzésükről tanúskodik, arról, hogy gyorsan visszataláltak egymáshoz. „Igent mondott Madame Monfils” – írta ki a saját oldalára Gaël Monfils, és azt is elárulta, hogy idén júliusban lesz az esküvő.

Az ukrán Sport.segodnya portál azt is kiderítette, hogy Monfils 5,5 karátos gyémántberakásos gyűrűvel lepte meg Szvitolinát, és az egyedi ékszer hozzávetőleg hétszázezer eurót ér, ami átszámítva 23 millió ukrán hrivnyának felel meg. Azaz ez egy 250 millió forintos, negyedmilliárdos gyűrű – bizony nem lenne jó elhagyni.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Gael Monfils (@iamgaelmonfils) által megosztott bejegyzés

Kétszer két elődöntő a Grand Slam-tornákon

A 26 éves Elina Szvitolina még nem játszott döntőt Grand Slam-tornán, de 2019-ben – miután Monfilsszal egymásra találtak – Wimbledonban és a US Openen is az elődöntőig jutott. A világranglistán már állt a harmadik helyen, jelenleg az ötödik, s pályafutása során valamivel több mint húszmillió dollárt ütögetett össze. A 34 éves Gaël Monfils is két Grand Slam elődöntőt tud felmutatni (2008: Roland Garros, 2016: US Open), a világranglistán neki a hatodik hely a legjobbja, most a 13., eddig pedig 19,4 millió dollárt keresett a teniszpályán.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.