Kalmár Zsolt sírva vette tudomásul, hogy lemarad az Eb-ről

Egy világ omlott össze benne, állítja Kalmár Zsolt, miután kiderült, hogy az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn összeszedett sérülése miatt meg kell műteni, és emiatt nem játszhat a nyári Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatottban. Külön bosszantó, hogy nem érez fájdalmat, mankó nélkül jár, mégis nélkülözhetetlen a műtét.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 04. 06. 8:59
Kalmár
Kalmár Zsolt alapember a magyar válogatottban Fotó: Vaszil Donev Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az andorrai vb-selejtező után érezte szövetségi kapitány, hogy baj van, elveszítheti egyik legfontosabb középpályását a nyári Európa-bajnokságra. Kalmár Zsolt azonban az első vizsgálatok után bizakodó volt, sérülése nem tűnt annyira súlyosnak, aztán jött a fekete leves, kiderült, hogy mégis elszakadt a térdében egy szalag, műteni kell, és emiatt biztosan nem lehet ott az Eb-n.

– Szinte egész este sírtam. Egy világ omlott össze bennem – fogalmazott a Nemzeti Sportnak adott interjúban Kalmár Zsolt. – Aki ismer, pontosan tudja, hogy a bokatörésem után mennyi energiát fektettem abba, hogy minél erősebben térjek vissza, és a mostani idényben is mindent annak rendeltem alá, hogy a klubomban és a válogatottban a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam. Úgy tűnt, a befektetett energia és a kőkemény munka megtérül, érzésem szerint Dunaszerdahelyen és a nemzeti csapatban is jól ment a játék, erre közbejött a sérülés, amely minden reményt és tervet összetört.

Azért is lehetett az első, a szakadást még ki nem mutató vizsgálatok után bizakodó Kalmár, mert egyébként nem érez fájdalmat, s ezért még inkább bosszantó, hogy nem futballozhat: – Azért is nehéz ez a mostani helyzet, mert a hétköznapokban nem érzek fájdalmat. Mankó nélkül járok, mértékkel rá is nehezedhetek a bal lábamra, de ha nem műtik meg most a térdemet, előfordulhat, hogy már sohasem lesz százszázalékos állapotban. Huszonöt évesen ezt nem kockáztathatom meg.

A tervek szerint még a héten megműtik a Dunaszerdahely labdarúgóját, akinek ezután négy-hat hónapot kell majd kihagynia, tehát ideális esetben az ősszel már újra teljes értékű csapattagként segítheti a válogatottat az Eb után folytatódó vb-selejtezőkön. Kalmár ezzel a második Európa-bajnokságról marad le, hiszen a 2016-os torna selejtezőin is játszott, az utolsó meccsen gólpasszt is adott Görögországban, ezután azonban Bernd Storck, aki jelenleg a klubedzője, nem számított rá, így lemaradt az Eb-ről. Most újra így járt, csak ezúttal sérülés miatt.

A Kalmárral készült teljes interjú a Nemzeti Sport oldalán olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.