„Inkább az ellenkező irányba indulok, mint amerre a játékvezető áll”

Kleinheisler László érett játékkal és bombagólokkal örvendeztette meg a bajnoki címre ácsingózó klubcsapata szurkolóit az elmúlt időszakban. Az Eszék támadó középpályása két év után kapott újra szerepet a magyar válogatottban, erről is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 04. 16. 9:51
Kleinheisler
Andorra La Vella, 2021. március 31. Kleinheisler László a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezõjében játszott Andorra-Magyarország mérkõzésen Andorra La Vellában 2021. március 31-én. Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kleinheisler László kirobbanó formába lendült az elmúlt időszakban, előző négy bajnokiján három gólt szerzett, és a válogatottban is eredményes volt. A támadó középpályás ráadásul szépségdíjas találatok sorát jegyzi, csapattársa, Josip Vuković szerint talán a Puskás-díjra feni a fogát.

„Gondoltam, ha már gól, legyen emlékezetes... A viccet félretéve, a gólvonalon átcsorgó labdának éppúgy örülök, mint a távolról lőtt bombagólnak, a lényeg, hogy győzzön a csapat. Mindenesetre már sokkal jobban koncentrálok a befejezéseknél, tudatosabban figyelek arra, hogyan rúgom meg a labdát, hova helyezem. Korábban előfordult, hogy amikor lövőhelyzetbe kerültem, elkapkodtam a lehetőséget, vagy csak arra figyeltem, hogy kellő erő legyen a lövésben, de az irányzék nem volt megfelelő. Ez mostanra megváltozott, illetve külön edzővel dolgozom, ami szintén sokat segít” – magyarázta az Eszék futballistája. „Minden meccs után elemezzük a játékomat. Nem számít, milyen sűrű a menetrend, erre mindig szakítok időt. Hétről hétre fejlődni akarok, ezért minden találkozó után megbeszéljük a pozitívumokat és azt is, miben hibáztam, mert abból tanulhatok a legtöbbet. Csak így javíthatok a teljesítményemen.”

A 27 éves játékos klubcsapata is remekül szerepel, a második helyen áll a horvát bajnokságban, két ponttal követi az egy bajnokival kevesebbet játszó éllovas Dinamo Zagrebet. Nem véletlen, hogy Eszéken bajnoki címről álmodoznak.

„Történelmi tett lenne, az biztos. A mostani helyezéssel is elégedettek lehetünk, a vezetőség részéről sem elvárás a bajnoki cím, de ha már ilyen közel állunk hozzá, mindent megteszünk, hogy megszerezzük az aranyérmet. A következő három találkozón nagyon keményen kell harcolunk az álomért, de állunk elébe.”

A játékos Andorra ellen is betalált
Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Kleinheisler a jó szereplésével kiérdemelte szövetségi kapitány bizalmát, és közel két év után újra pályára léphetett a válogatottban is. Az Andorra elleni meccsen gólt szerzett, és több dicséretet is kapott higgadt játékáért.

„Boldog voltam, hogy visszakerültem a csapatba, már nagyon hiányzott. A lengyelek elleni találkozó előtt éreztem is izgatottságot, mégiscsak eltelt némi idő, de amint kifutottam a pályára, megszűnt az idegesség, már nem volt bennem félsz vagy kétely. A három meccsen szerzett hét ponttal is elégedettek lehetünk, de tudjuk, hogy a San Marino és az Andorra elleni találkozó a kötelező győzelem kategóriába tartozott” – fogalmazott. „Ami a higgadtságot illeti, sajnos korábban előfordult, hogy amikor megrúgtak, egyből szaladtam a játékvezetőhöz, a kelleténél jóval többet reklamáltam. Mostanra higgadtabbá váltam, ha szabálytalankodnak velem szemben, inkább az ellenkező irányba indulok, mint amerre a játékvezető áll. Muszáj fejlődnöm, mert ha az ellenfél tudja, milyen vagyok, könnyen provokálhatnak és kizökkenthetnek. Ami a játékot illeti, előnyömre válik, ha jobban beosztom az erőmet, a társaknak sem segítek azzal, ha feleslegesen sprintben letámadok valakit, a helyemen megnyíló területen pedig megindul az ellenfél.”

A teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.