Európa-bajnoknőnknek rémálmaiban jön majd elő a szerdai nap

Decemberben a tornászok mersini Európa-bajnokságán Kovács Zsófia ugrásban és felemás korláton is aranyérmes lett, itthon pedig az Év Sportolója választáson a második helyen zárt. A Dunaferr versenyzője szerdán a bázeli Eb-n lábfájdalmai miatt csak felemás korláton és gerendán indult, egyik szeren sem jutott döntőbe, s nagyon elkeseredett. Bácskay Csenge bekerült az egyéni összetett döntőbe, ugrásban ő és Péter Sára is finalista lett.

Magyar Nemzet
2021. 04. 22. 8:31
null
Forrás: MATSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bázelben Bácskay Csenge és Székely Zója (aki a tavalyi, tartalékos mezőnyű Eb-n felemás korláton mögött ezüstérmes lett) mind a négy szeren indult, Kovács és Péter Sára kettőn. Bácskay (50,265 pont) a 23. helyen bejutott az egyéni összetett 24-es döntőjébe, míg ugrásban ötödikként (13,766) kvalifikált a fináléba. Péter Sára (13,566) a nyolcadik helyen került be az ugrás döntőjébe, pedig a második ugrásában hibázott.

A Magyar Tornaszövetség (MATSZ) beszámolója szerint a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia gerendagyakorlatának az első fele kiváló volt, a dupla forgásban azonban megingott és leesett (12,400). Felemás korláton a gyakorlatának az első fele megint szép volt, aztán hibázott, és még a tenyérvédőjéből is kicsúszott az ujja (12,033). Székely Zója éppen a legjobb szerén, felemás korláton rontott, leesett (12,233), komoly pontlevonást kapott, összetettben pedig a 26. helyen végzett (49,665), itt a döntőben a második számú tartalék.

Bácskay Csenge: – Örülök a két döntőnek, nem gondoltam, hogy ugrásban a másfél csavar elég lesz hozzá, az egyéni összetett fináléra pedig előzetesen nem is számítottam.

Péter Sára: – Boldog vagyok, hogy a második Európa-bajnoki finálém is összejött ugrásban, ezzel együtt nem vagyok elégedett, mert az első ugrásnál kicsit kiléptem, a másodikat pedig nem nyújtott testtel csináltam, hanem zsugorban, így jóval kevesebb lett a kiinduló pontom.

Székely Zója: – Jól indult számomra a verseny, nyugodtan vártam a korlátot, mert azt reméltem, hogy ezzel javíthatok az összetettbeli eredményemen. Ám olyan hibát csináltam, amit eddig soha, túl messzire ment a szaltóm, nem volt meg az elem, és ez azt jelentette, hogy egy pontot és még nyolc tizedet is levontak a D pontszámból. Emiatt nagyon csalódott vagyok, de a három jól sikerült szernek örülök.

Kovács Zsófia: – Eléggé el vagyok keseredve, két döntőre készültem. A gerendám eleje nagyon jó volt, de a forgás nem sikerült, leestem, ezt nagyon sajnálom. Próbáltam megnyugodni, korláton a melegítésem a melegítőteremben és a versenyteremben is nagyon jól sikerült. Aztán a gyakorlat eleje jól ment, de a Pak-szaltónál rosszul fogtam le, és már akkor érzetem, hogy az ujjam kicsúszott a tenyérvédőből. Még soha nem fordult elő velem ilyesmi versenyen. Nem volt más választásom, a szeren lógva meg kellett igazítanom a tenyérvédőt, és onnan folytattam. Hiába nem estem le, ez óriási pontlevonás. Nagyon sajnálom ezt az egész Európa-bajnokságot, rémálmaimban se jöjjön elő. Megpróbálom ezt az egészet félretenni, és mostantól csak az olimpiára koncentrálni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.