Milák Kristófot dunsztosüvegbe kell tenni, és vigyázni kell rá

A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba az eddigi időeredmények alapján összegezte a magyarok aranyesélyeit a tokiói olimpián. Sós egy arannyal és két-három éremmel már elégedett lenne, de nemcsak Milák Kristóf, a háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka, Kapás Boglárka és akár Verrasztó Dávid is felúszhat a dobogó tetejére.

Forrás: NSO2021. 04. 30. 11:05
null
Milák Kristóf 200 pillangón méterekkel veri a mezőnyt Fotó: Tumbász Hédi Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport kérésére Sós Csaba szövetségi kapitány nyilatkozott az úszók tokiói esélyeiről. A kapitány nagyon magabiztos esélyeit illetően: a 200 méter pillangó világrekordere kiemelkedik a mezőnyből. – A férfi kétszáz pillangó az a szám, amelyben a legjobbak az esélyeink: Milák Kristóf csak akkor nem nyeri meg, ha valaki mérget tesz az ennivalójába – jelentette ki Sós Csaba. – Ahogy elnökünk, Wladár Sándor is fogalmazott: Kristófot bele kell tenni egy dunsztosüvegbe, és akkor nem lesz gond. Vigyáznunk kell rá, vigyáznia kell magára, hiszen méterekkel és másodpercekkel jár a világ előtt.

Milák Kristóf a magyar olimpiai csapat első számú aranyesélyese
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Milák nemcsak 200-on, 100 pillangón is minimum éremesélyes. – Az, hogy még nem úszott igazán nagyot ezen a távon az idén, tényleg nem jelent semmit, láttuk az ősszel a Duna Arénában, azt is tudjuk, mire képes. Kiváló sportoló! Viszont a mi malmunkra hajthatja a vizet, hogy Kristóf okosan csak a két pillangóra figyel Tokióban a váltók mellett, míg Dressel sok számot úszik, így a program végén szereplő száz pillangóra elfáradhat. Az egyéni legjobbjaikat összehasonlítva látszik, van köztük egy másodperc, ezért beszélek „csak” éremesélyről.

a két vegyes számban és akár 200 pillangón (itt Kapás Boglárka) is nagyot alkothat, annak ellenére, hogy jelenleg a vegyes számokban az időeredményei alapján nincsen a legjobb tíz között a világon. Sós lát fantáziát a 400 vegyesen induló Verrasztó Dávidban is.

A Nemzeti Sport cikkét ITT lehet elolvasni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.