Ami Grazban nem sikerült, az összejöhet Debrecenben

Nagyot ment a magyar 3x3-as női kosárlabda-válogatott a hétvégi olimpiai selejtezőn, ám a negyeddöntőben hosszabbításban kikapott Franciaországtól, ezért nem került be a Tokiót érő első háromba. Károlyi Andrea szövetségi kapitány szerint nincs okuk az orrukat lógatni, és készülnek a debreceni pótselejtezőre, ahol ennek a hétnek a végén még valóra válthatják az álmukat.

2021. 05. 31. 11:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon kevésen múlott – a 3x3-as magyar női válogatott nem érte el a célját, de még nem kell lemondania róla. A kosárlabdának ez az ága először szerepel az olimpia műsorában, mindkét nem esetében nyolc-nyolc csapat utazhat majd Tokióba, azaz nagy a tülekedés ezekért a helyekért, és a magyar együttes is az esélyesek közé tartozott, illetve tartozik még most is. A Grazban rendezett olimpiai selejtezőn megnyerte a csoportját, majd a világ élvonalába tartozó franciáktól hatalmas csatában, hosszabbításban szenvedett 18-17-es vereséget. Emiatt azért sem kell szégyenkeznie, mert Franciaország az Egyesült Államokkal együtt később az elődöntőt is megnyerte, tehát kijutott az olimpiára, így mivel nem volt tétje, a döntőt le sem játszották. A harmadik helyért vívott meccsen Japán legyőzte Spanyolországot, így az ázsiai ország is ott lehet a saját rendezésű játékokon.

– Nem fognám a kiesést a balszerencsére, a 3x3-as kosárlabda olyan, hogy a legtöbbször csak nüanszok döntenek – értékelte a Magyar Nemzetnek a grazi tornát Károlyi Andrea szövetségi kapitány. – A franciák bombaerősek, a legkisebb hibát is azonnal kihasználják, és bár nagyszerűen játszottunk, a végén nem mi léptünk tovább az elődöntőbe. A lányok emberfeletti módon harcoltak, remek teljesítményt nyújtottunk, ezért nem is vagyunk elkeseredve, nincs okunk lógatni az orrunkat. Minden játékosunkkal elégedett vagyok, közülük is kiemelkedett Cyesha Goree játéka.

 

Cyesha Goree kiemelkedő teljesítményt nyújtott Grazban
Fotó: Fiba.com

 

A Medgyessi Dóra, Cyesha Goree, Papp Dia és Theodorán Alexandra összetételű magyar válogatott az ötödik helyet szerezte meg Grazban, ami az önbizalom szempontjából nem közömbös. Van ugyanis folytatás: június 4-én, pénteken újabb esély következik, a debreceni pótselejtezőn hat csapat vehet részt, és csak az első érheti el a nagy célt. Érdekesség, hogy a 3x3-as magyar együttes ugyanúgy a hollandokkal és az észtekkel került azonos csoportba, mint a grazi tornán, ahol mindkettőt legyőzte. Ha ezt sikerül megismételni, akkor csoportelsőként már egyből a négy közé kerülne a csapat, a többiek még játszanának ezért, és vasárnap következnek a helyosztók, amelyeknek a végső győztese mehet az olimpiára.

– Nem számít különösebben, hogy ismerjük a hollandokat és az észteket, mert ők is kiismerhettek minket – mondta Károlyi Andrea. – Az biztos, hogy a nehezebb csoportba kerültünk, és remélem, Debrecenben nem is lesz könnyű meccsünk, mert az azt jelentené, hogy nem kell pályára lépnünk az elődöntőért. Most természetesen készülünk erre a kihívásra, és mindent megteszünk, hogy valóra válthassuk az álmunkat.

Debrecenben egyébként a férfiak is játszanak, ők Mongóliával és Romániával játszanak majd egy csoportban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.