A Special One különleges mutatványa Angliában

Péntek este rendezik a darts Premier League négyes döntőjét. Az elődöntőben két PL-újonc is táblához léphet. A portugál José de Sousa szokatlan kiszállóval tette emlékezetessé a csütörtöki játéknapot, míg Jonny Clayton az utolsó esélyét megragadva jutott a legjobb négy közé.

K. D.
2021. 05. 28. 12:15
José de Sousa
Forrás: PDC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök este rendezték a darts Premier League-alapszakaszának az utolsó fordulóját. José de Sousa és Nathan Aspinall már tét nélkül játszhatott egymás ellen, hiszen mindketten korábban biztosították elődöntős szereplésüket. A felszabadult hangulatban vívott találkozót a José Mourinho után Special One becenévre hallgató portugál játékos nyerte, aki szokatlan kiszállóval is jelentkezett: három nyilat dobott egymás után a dupla 20-as szektorba.

A Premier League-újonc De Sousa és a tavalyi finalista Aspinall péntek este sokkal komolyabb téttel az elődöntőben is összecsap. A másik ágon az alapszakaszgyőztes, korábbi ötszörös PL-bajnok még ellenfélre várt, az utolsó alapszakasz-fordulóban ezért a pozícióért a kiírás másik két újonca, Jonny Clayton és Dimitri van den Bergh küzdött. Ezt a meccsét végül a walesi játékos nyerte, Van den Bergh pedig hiába vezette több fordulón keresztül is a tabellát, utolsó öt meccsén csak egy pontot szerzett, így lemaradt a végjátékról.

Az eddigi pályafutás alapján Michael van Gerwen a toronymagas esélyes, aki hatodik végső sikerével beállíthatná a legendás Phil Taylor csúcsát. Az utolsó héten ő és De Sousa mutatta a legjobb játékot, mindketten négyből háromszor nyertek, egymás elleni párharcuk végén viszont a holland ünnepelhetett. A kilenc fordulós első szakasz legjobbját, Aspinallt sem lehet leírni, hiszen ő az egyetlen az idei kiírásban, akit Van Gerwen két meccsből egyszer sem tudott legyőzni. Clayton valamelyest kakukktojásnak tűnik az elődöntők előtt, viszont nem szabad elfelejteni, hogy a Special One mellett a walesi dobott kilencnyilas kiszállót az idei kiírásban.

Darts Premier League, négyes döntő (péntek, 20.00, tv.: Sport 2)

Michael van Gerwen (holland)–Jonny Clayton (walesi)

José de Sousa (portugál)–Nathan Aspinall (angol)

Az elődöntők után következik a finálé a két győztes között.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.