Magyar edzővel, magyar játékosokkal vág neki a DVTK az NB II-nek

Ahogy arra számítani lehetett, Zoran Zekić távozik a labdarúgó NB I-ből kiesett DVTK-tól. Az MLSZ előírásainak megfelelve a Diósgyőr csupa magyar játékossal vág neki az NB II-nek, és kísérli meg a visszajutást.

Magyar Nemzet
2021. 05. 22. 11:45
Zoran Zekić
Zoran Zekic, ha mást nem is, néhány hangzatos nyilatkozatot hagy hátra Magyarországon, közelebbről Miskolcon Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A DVTK tulajdonosai és szakmai vezetése úgy határoztak, hogy az MLSZ törekvéseivel összhangban a klub magyar szakember irányításával és kizárólag magyar játékosokból álló csapattal vág neki a másodosztályú küzdelmeknek. A DVTK megköszönte Zoran Zekić munkáját, az új vezetőedző személyét pedig a klub a hivatalos csatornáin azonnal bejelenti, amint a felek aláírták a szerződést.”

Ezt a rövid közleményt adta ki a DVTK még péntek este. Nincs benne semmi meglepő, nyílt titok volt, hogy a légiósok mellett a télen szerződtetett horvát edző is távozik, hiszen nem sikerült teljesítenie a kitűzött célt, a bennmaradást.

– Nem működtünk csapatként, elnézést kell kérnem mindenkitől. Ha az utcán összeszedünk tizenöt embert, talán azok is szervezettebben, egységesebben futballoztak volna – Zoran Zekić ezzel a nyilatkozattal mindenesetre örökre beírta magát a magyar futball történetébe. Ezekkel a szavakkal ismerte el a csapata és a saját tehetetlenségét az utolsó forduló után, amelyben a DVTK 4-0-ra kikapott a Fehérvártól.

A klub vezetői azért valószínűleg nem így fognak a dologhoz hozzáállni, s nem az utcáról toboroznak keretet a következő évadra…

– A tulajdonos és a klubvezetés célja egyértelmű, az azonnali visszajutás. Ezért, ha a klubban lesznek is változások, a csapat költségvetése ebben az esetben sem fog csökkenni, továbbra is az első osztálynak megfelelő marad – nyilatkozta korábban Sántha Gergely ügyvezető.

Ez alapján a Vasas mellett a Diósgyőr lesz a 2021/22-es idényben az NB II favoritja, de éppen a Vasas példája mutatja, nem árt az óvatosság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.