Magyarok röpítették a Falcót, döntetlenről folytatódik a párharc

A férfi kosárlabdabajnokság döntőjében a szolnoki veresége után hazai pályán órási fölénnyel győzte le az Olajbányászt 99-73-ra. Ehhez kellett az is, hogy négy perc elteltével a Szolnok elveszítette egyik kulcsjátékosát, Marjan Cakarunt, akit a játékvezetők kiállítottak. A párharc pénteken folytatódik 1-1-ről.

2021. 05. 18. 22:01
© Unger Tamás
Falco kc-Szolnoki olaj, bajnoki döntő 2. mérkőzés kosárlabda,Szombathely, 20210518, ut, Vas Népe / Unger Tamás Fotó: Vas Népe / Unger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékezetes marad a Szolnok és a Falco párharca a bajnoki címért, az már most is biztos. Az első meccsen az alapszakasz-győztes szolnokiak nyertek nagyon is nem hétköznapi módon: 1,2 másodperccel a vége előtt dobhatták be oldalról a labdát, de ez is elég volt a győztes kosár megszerzéséhez. Illetve, ki tudja... A szombathelyiek vitatták, hogy a palánkon körbefutó piros lámpa valóban a játékidő leteltének a pillanatában villant volna fel, a játékvezetők viszont csak erre hagyatkozhattak, a meccset közvetítő M4 Sport felvétele pedig legfeljebb érdekes, de semmi igazságtételre nem alkalmas.

 

A lényeg az, hogy az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása 1-0 lett a Szolnok javára, és innen folytatódott kedden este a harc az aranyéremért. A Falco számára létkérdés volt a győzelem, hiszen egy újabb vereséggel a háta mögött pénteken Szolnokon az ellenfél már a bajnoki címért léphetne pályára. A címvédő szombathelyiek fogadkoztak is, Perl Zoltán például azt nyilatkozta, végig kézben kell tartaniuk a meccset, nem lehet izgalmas a vége. Ezúttal nem kellett várni egy vihart kavaró esetre, már alig több, mint négy perc elteltével nehéz döntést kellett hozniuk a játékvezetőknek. Addig szorgosan termelték a pontokat a játékosok, de a sok reklamálásból érződött, hogy pattanásig feszültek az idegek. Egy esetben Váradi Benedek és Marjan Cakarun kicsit emberkedett egymással a szolnoki palánk alatt, és az utóbbi egy fejelő mozdulatot tett a házigazdák csapatkapitánya felé, aki az arcához kapva elesett. A játékvezetők többször visszanézték, mi történt, és végül Váradi technikait kapott színészkedésért, Cakarunt viszont kiállították, azaz a Szolnok hamar elveszítette az egyik kulcsemberét.

 

Váradi a földön, Cakarun pedig nézi, hamarosan kiállítják
Fotó: Vas Népe / Unger Tamás

 

Ez azonban sokáig egyáltalán nem érződött a vendégek játékán. Bár a Falco olykor el-elhúzott hat ponttal, a Szolnok pontosabban dobta a triplákat, és ezzel folyamatosan ott tudott lihegni az ellenfele nyakában. Színvonalas, élvezetes játékkal és pontokban gazdagon jutott el a mérkőzés az első félidő hajrájáig, ameddig fej-fej mellett haladt a két együttes, akkor azonban Perl Zoltán kosaraival és az utolsó másodpercben Keller Ákos triplájával tizenkét pontos előnyt szereztek a szombathelyiek a szünetre. Ez pedig Váradi hárompontosaival hamarosan már húsz fölé kúszott, és a harmadik negyed derekára a Szolnok egész egyszerűen elfogyott. A házigazda tetszés szerint érte el a pontjait, az utolsó tíz perc puszta formalitás lett, és csak a különbség maradt kérdés, ami persze a párharc szempontjából teljesen közömbös volt. Külön öröm, hogy a Falco vezéregyéniségei a magyar válogatottjai voltak, Perl Zoltán és Váradi Benedek kiemelkedett a mezőnyből, de méltó társuk volt Benke Szilárd is.

Férfi kosárlabda bajnoki döntő, 2. mérkőzés: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Szolnoki Olajbányász 99-73 (24-23, 28-17, 31-14, 16-19). A párharc állása 1-1, a következő mérkőzés Szolnokon lesz május 21-én, pénteken 15.30 órakor.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.