Gulácsit szabadságra küldte a Lipcse, a kapus a jövő héten jön a válogatotthoz

A június 11-én rajtoló, részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra tekintettel hazaengedte válogatott kapusát, Gulácsi Pétert a RB Leipzig, így a hálóőr kihagyja csapata utolsó, Union Berlin elleni bajnokiját.

Forrás: MTI2021. 05. 17. 15:51
SV Werder Bremen - RB Leipzig
Gulácsi fújhat egyet a válogatott edzőtábora előtt Fotó: motivio / Thomas Eisenhuth
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A RB Leipzig közleménye szerint Gulácsi az egész szezonban „kiegyensúlyozottan jól teljesített”, ráadásul az elmúlt évben „óriási terhelést kapott”, ezért döntöttek úgy, hogy a magyar válogatott edzőtábora előtt pihenőt adnak neki, hogy együtt lehessen a családjával.

A tájékoztató kitér arra, hogy a magyar kapus ujjsérüléssel is küzd, amit a pihenő alatt kezelni tud. A már biztosan bajnoki ezüstérmes, a Német Kupában is második Leipzig szombaton az Union Berlin ellen zárja a szezont.

A magyar válogatott az Európa-bajnokságon június 15-én a címvédő portugálokkal, négy nappal később a világbajnok franciákkal találkozik a Puskás Arénában, majd június 23-án a 2014-ben vb-aranyérmes németek ellen Münchenben zárja a csoportkört.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.