Hosszú Katinka bírja a strapát, célkeresztben a harmadik érem

Egyik kedvenc számában, 200 vegyesen simán jutott tovább a középdöntőbe Hosszú Katinka a budapesti úszó Európa-bajnokságon, tehát a háromszoros olimpiai bajnok újabb győzelmet vesz célba. Több magyar is egyéni csúcsot javított a Duna Arénában.

Magyar Nemzet
2021. 05. 21. 11:24
null
Fotó: Derencsényi István Forrás: Magyar Úszó Szövetség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ma délelőtti program legjobban várt előfutama a női 200 vegyes volt, amely révén majd aranyeséllyel kecsegtet, hiszen ebben a számban 2010 óta mindig ő győzött az Eb-ken. A sorozat folytatására most is jó esély van, hiszen a 32 éves klasszis futamgyőztesként, összességében a második legjobb idővel (2:11,57) jutott a délutáni középdöntőbe.

Hosszú úszását abból a szempontból is érdemes volt figyelni, hogy az Eb negyedik napján vagyunk, túl van már a számára arannyal végződő 400 vegyesen és az ezüstös 200 pillangón, tehát öt kemény futam volt a háta mögött. Hogy bírja erővel? Erre a kérdésre is kereshettük a választ, s úgy tűnik jól. Látszott, hogy az előfutamban csak a biztos továbbjutás motiválta, 150 méternél még az ötödik helyen fordult, aztán egyetlen hossz alatt, gyorson hajrázva behúzta a futamgyőzelmet.

Hosszú Katinka egyre jobb formának örvend Fotó: Magyar Úszószövetség

Ugyanebben a számban továbbjutott Sebestyén Dalma is, aki második lett Hosszú mögött az előfutamban, ráadásul egyéni csúcsot úszott (2:11,87), amellyel a negyedik legjobb idővel került a középdöntőbe. A 200 vegyes harmadik magyarja, György Réka is továbbjuthatott volna, hiszen ugyancsak egyéni rekorddal (2:13,58) a 14. időt teljesítette, de mivel egy nemzetből csak ketten maradhatnak versenyben, ő kiesett.

Több magyar továbbjutó is volt az előfutamokból. Női 100 gyorson Gyurinovics Fanni, férfi 50 mellen Gál Olivér, férfi 200 háton Telegdy Ádám és Kovács Benedek lépett a középdöntőkbe, a 4x200-as női gyorsváltó pedig a fináléba jutott be. A 18.00-kor kezdődő esti programban ezen kívül is lesznek döntőseink: és Késely Ajna 1500 gyorson, Szabó Szebasztián 50 pillangón, pedig 200 gyorson harcolhat az újabb magyar érmekért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.