Gyurcsó Ádám a szíve szerint eljönne Eszékről

Nem tudja elképzelni, hogy hosszabb távon a horvát labdarúgó-bajnokságban ezüstérmes Eszék (NK Osijek) játékosa maradjon Gyurcsó Ádám, akinek az idény végén lejár a szerződése a klubnál.

Forrás: MTI2021. 05. 14. 11:11
Gyurcs dm
Gyurcsó új kihívásokra vágyik Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húszszoros válogatott szélső az M4 Sport Sporthíradó című műsorában elmondta, a téli szünet alatt a rendszeres játéklehetőség reményében, az eszéki vezetőedző kérésére szerződött a Hajduk Splitből a rivális csapathoz, ám a szezon tavaszi részében ritkán tudott pályára lépni.

Gyurcsó új kihívásokra vágyik
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Az edzésmunkámmal is elégedettek voltak, az edző sem mondott semmi rosszat a játékomra, azt viszont világossá tette, hogy abban a rendszerben, amit jelenleg játszik a csapat, nincs lehetőség arra, hogy folyamatosan pályára lépjek – nyilatkozta Gyurcsó, hozzátéve, hogy az átigazolása után ő is elkapta a koronavírus-fertőzést, ezért néhány hét kiesett a felkészüléséből, és a tervezettnél később tudott csatlakozni a kerethez.

A válogatottban legutóbb tavaly novemberben Törökország ellen játszott
Fotó: AFP/Ilmars Znotins

– Tisztában voltam vele, hogy így nincs esélyem bekerülni a válogatott Európa-bajnoki keretébe, ezért nem is lepett meg, hogy a szövetségi kapitány nem hívott be – mondta a harmincéves futballista, aki a hátralévő két bajnoki mérkőzésen szeretne minél többet játszani és jó teljesítményt nyújtani.

– Itt lejár a szerződésem, és nem is tudom elképzelni, hogy hosszabb távon maradjak. A nyár folyamán szeretném a lehető legjobb megoldást megtalálni, és bár kapkodni nem akarok, túl későn sem szeretnék döntést hozni, mert nem mindegy, hogy mikor tudok csatlakozni egy csapathoz a felkészülési időszakban – jelentette ki Gyurcsó.

Legutóbb tavaly a Puskás Akadémia színeiben futballozott az NB I-ben
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az eszéki együttes – amelyben a szintén válogatott Kleinheisler László is futballozik – sokáig versenyben volt a bajnoki címért a Dinamo Zagrebbel, végül azonban meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.