Kétszeres bajnok és kupagyőztes magyar lett a DVTK edzője

Rutinos, kétszeres magyar bajnok és kupagyőztes edzőt szerződtetett az NB I-ből kiesett Diósgyőr. Kondás Elemér ül le a DVTK kispadjára, aki az előző idényben a Debrecent próbálta visszajuttatni az élvonalba, de a télen a klubja menesztette. Kondás Elemér tulajdonképpen hazatér, hiszen Borsodban született, ott nevelkedett, és játékosként csak ott futballozott.

Magyar Nemzet
2021. 05. 25. 17:52
null
Kondás Elemér tudja, hogy nehéz feladatra vállalkozott Forrás: dvtk.eu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kondás Elemér lett a befutó. Az NB I-ből kiesett Diósgyőr határozottan új filozófiát fogalmazott meg, amelynek lényeges eleme, hogy magyar edzővel és magyar játékosokkal kísérli meg a visszajutást az élvonalban, és a klub vezetőinek a választása a rutinos, a Debrecennel kétszeres bajnok és kupagyőztes Kondás Elemérre esett. A klub honlapja kiemeli, hogy az új vezetőedző nemcsak magyar, hanem borsodi is, tehát szorosan kötődik Miskolchoz is: harmincéves koráig kizárólag Borsod-Abaúj-Zemplén megyében futballozott, középiskolába is Miskolcon járt, a II. Számú Ipari Szakközépiskola (a mai Kandó Kálmán) tanulója volt.

Edzőként viszont Debrecenben aratta a sikereit, első ütemben 2011-től 2016-ig volt a DVSC vezetőedzője. Irányításával két bajnoki címet (a 2011/2012-es kiírásban veretlenül), egy bronzérmet és két Magyar Kupát nyertek a debreceniek. Összesen 162 bajnoki találkozón vezette a csapatot, ami a legtöbb a DVSC történetében, és 2016 júliusában mondott le a posztjáról. Négy év szünet után, 2020 júniusában ismét az akkor éppen kiesett Loki vezetőedzője lett, majd a biztos feljutó helyen álló debreceniek – bár a csapat magabiztosan vezette az NB II-es tabellát – 2021 februárjában úgy döntöttek, hogy másképpen képzelik el a szakmai munkát, ezért a 24. forduló után felmentették Kondást a munkavégzés alól.

 

Kondás Elemér tudja, hogy nehéz feladatra vállalkozott
Fotó: Dvtk.eu

 

– Kondás Elemér személyében a klubhoz és a megyéhez kötődő szakember veszi át a csapatot – nyilatkozta a Diósgyőr honlapjának Benczés Miklós sportigazgató. – Korábbi eredményes edzői pályafutását nem kell bemutatni, ezúttal csak annyit emelek ki, hogy a DVSC idei feljutásában kimagasló szerepet vállalt, korábban a klubtörténetben először vitte fel a Kisvárdát az NB I-be, és ne feledkezzünk el a DVSC-vel nyert két bajnoki aranyérméről sem. Az eredményesség mellett munkássága másik jellemzője, hogy sikeresen építi be a fiatalokat, ugyanakkor jól kezeli a rutinos labdarúgókat is. Hiszek benne, hogy vezetésével azonnal visszajut a DVTK az élvonalba!

Maga az érintett csütörtökön találkozik a média képviselőivel, a klub portáljának azonban már nyilatkozott:

– Nagyon örülök, hogy a DVTK edzője lehetek, hiszen korábban voltam egy évig a klub labdarúgója, borsodi vagyok, harminc évig éltem a megyében, Miskolc mellett, Szirmabesenyőben nőttem fel, Miskolcon jártam középiskolába is, így egyáltalán nem ismeretlen számomra a város és a közeg. Egyszer már volt megkeresésem a klub részéről, akkor nem jött össze, de örülök, hogy most rám esett a választás. Ugyanakkor nagyon sajnálom, hogy a csapat kiesett az NB I-ből, mert tudom, hogy milyen fontos a DVTK az itt élő embereknek és a klub szurkolóinak. Ezt annak idején játékosként és ellenfélként is volt szerencsém megtapasztalni. Ez óriási feladat és hatalmas kihívás, aminek szeretnénk megfelelni. Szeretném, ha a csapat visszajutna oda, ahol a helye van. Ezért kell nekünk a kollégákkal és a játékosokkal nagyon sokat dolgozni, hogy ez sikerüljön. Tudom, hogy mit éreznek a szurkolók, én is át tudom érezni, hiszen mi is kiestünk a Debrecennel. Nehéz volt, de fel kell állni, mert az is fontos, hogy egy kudarc után valaki milyen gyorsan és hogyan tud felállni. Ehhez nagyon nagy szükségünk lesz a szurkolók támogatására is, mert én azt vallom, hogy egy csapat akkor tud eredményes lenni, ha a klubban dolgozó minden ember és a szurkolók is a csapat mellé állnak. A szurkolók az egyik legfontosabb része a labdarúgásnak, és ez Diósgyőrben különösen is igaz, mert páratlan szurkolótáborral rendelkezik ez a klub. Igyekezni fogunk, hogy megháláljuk a segítségüket!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.