Két magyar válogatott játékos is a francia élvonalban szerepelhet

A következő szezonban két válogatott asztaliteniszezőnk, Majoros Bence és Szudi Ádám is az egyik legerősebb európai bajnokságnak számító francia élvonalban folytatja klubkarrierjét.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Asztalitenisz Szövetség2021. 05. 25. 21:07
null
Szudi Ádám több vasat is tart a tűzben Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 23 éves Majoros Bence jelenleg 61. a világranglistán, és márciusban hatalmas bravúrral jutott ki a tokiói olimpiára. A dohai kvalifikációs tornán 73-an indultak, csak négy kvótát osztottak ki, s az egyik Majorosé lett, noha csak 16. volt a kiemelési rangsorban. A 25 éves Szudi Ádám, a világranglista 115. helyezettje egyéni kvótát nem szerzett, de gyakorlatilag tényként kezelhetjük, hogy vegyes párosban Pergel Szandrával asztalhoz állhat az ötkarikás játékokon.

Szudi Ádám az osztrák SPG Walter Welsben eltöltött három év után érezte úgy, hogy eljött az idő erősebb ligába igazolni. Ausztriában jó színvonalú bajnokságban játszhatott, nem kellett messzire utaznia, és a Welsszel a Bajnokok Ligájába is belekóstolhatott. A fejlődése miatt azonban váltani akart, és mivel Németországot vagy Franciaországot célozta meg, kapóra jött az SPO Rouen ajánlata.

Szudi Ádám az osztrákoktól igazol a franciákhoz
Fotó: Mirkó István

– Ebben a csapatban játszott Can Akkuzu, aki nagyon jó barátom, és Ochsenhausenben edzéstársam volt. Ő szólt, hogy eligazol, és kérdezte, hogy érdekel-e a Rouen. Természetesen igennel válaszoltam, ezt követően szólt rólam az edzőjüknek, akitől néhány nap múlva kaptam egy hosszabb üzenetet. Azt tudom, hogy a csapat leellenőrzött, utánam járt, tehát megnézték régebbi mérkőzéseimet, a csapat edzője pedig a nantes-i Európa-bajnokságon is látott játszani – mondta el Szudi Ádám a Magyar Asztalitenisz-szövetség honlapján.

A Rouen játékerejét jól jelzi, hogy bronzérmes lett a francia bajnokság most véget ért szezonjában. Ezen persze nem csodálkozhatunk, ha tudjuk, hogy az északnyugat-franciaországi csapatot Akkuzun kívül az osztrák színekben szereplő Gárdos Róbert, Alexandre Robinot és Adrien Rassenfosse alkotta.

Majoros Bence klubváltás nélkül kerül a francia élvonalba (Pro A), miután a C’Chartres TT csapatával feljutott a helyi másodosztályból (Pro B). Majoros eleve a francia első osztályba írt alá annak idején, ám közben a Chartres kiesett onnan, így a kétéves szerződése első évét a másodosztályban kezdte meg.

– Nagyon intenzív volt az utolsó négymeccses etap, mert gyakorlatilag kétnaponta játszottuk a bajnokikat, és a négy mérkőzés kezdetén a Roanne még előttünk állt két ponttal, ráadásul még hátra volt az ellenük vívandó rangadó. Három nullra vagy három egyre kellett őket megvernünk, és sikerült három egyre nyernünk, amivel nagy lépést tettünk a feljutás felé, de a két utolsó meccsünket nullára kellett nyernünk. Sikerült ezt a két meccset is hiba nélkül lehozni, tudtuk kezelni a helyzettel járó nyomást – fogalmazott Majoros Bence.

Majoros Bence nagy bravúrral szerezte meg az olimpiai kvótát
Fotó: Facebook/Majoros Bence

A francia első osztályban tíz csapat szerepel, és nincs rájátszás, tehát mindenki mindenkivel kétszer játszik. A fiainknak tehát 18 mérkőzésre kell kiutazniuk a csapataikhoz a következő szezonban, amelyben már tényleg a legmagasabb szintet képviselő ellenfelekkel találkoznak majd, és ez csak a további fejlődésüket szolgálhatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.