Markovits László újabb öt évig a Vasas élén

Az egyesület mai híradása szerint a régi-új elnök titkos szavazás mellett, egyhangú döntéssel lett ismét a Vasas vezetője. Markovits ellenjelölt nélkül indult az elnökválasztáson, új mandátuma 2026-ig szól.

Forrás: MTI2021. 05. 21. 19:15
Legfontosabb a szorgalom és a kiszámíthatóság Forrás: MTI Fotó: Kollányi Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnökkel párhuzamosan a Vasas SC elnökségi tagjainak Ferjancsik Domonkost, Illés Antalt, Jákó Jánost, Kacsó Tibort, Sárecz Zsoltot, Süllős Gyulát és Tóth Gyulát választotta meg a közgyűlés.

Az újraválasztott Markovits először megköszönte a szakemberek és a sportolók kitartását a járványhelyzetben, majd kiemelte, hogy a nehézségek ellenére a Vasas SC pénzügyileg stabil tudott maradni, így nem kellett megszorításokat eszközölniük, ráadásul a csapatsportágaikhoz éppen ebben a nehéz időszakban csatlakoztak olyan szponzorok, akikre már nagyon régóta vártak.

A korábbi Davis-kupa-játékos élvezi a bizalmat
Fotó: Mirkó István

Markovits kitért arra is, hogy a létesítményfejlesztések sem álltak le az elmúlt bő egy évben, a Folyondár utcában tavaly nyáron új edzőcsarnokot adtak át, hamarosan elkezdődik a Normafa Síház újjáépítése, és már folyik az előkészítés a Fáy utcai Vasas-város, valamint a Pasaréti és a Folyondár Sportcentrum fejlesztése kapcsán is.

A klub gazdálkodásával kapcsolatban az elnök elmondta, az anyaegyesület törekszik arra, hogy minél több saját bevételre tegyen szert, de a kormány kiemelt támogatása nélkül nem tudna a mostani színvonalon működni, amelyért mindenféleképpen köszönettel tartoznak. Jelenleg a teljes labdarúgást és a kosárlabdát, valamint a felnőtt jégkorongot működtetik önálló gazdasági társaságok, ezekkel nem kalkulálva az anyaegyesület jelenlegi éves költségvetése 3,5 milliárd forint, amelynek körülbelül felét teszik ki az állami támogatások.

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.