Meglepetés a levegőben: BL-győztes edző lehet a Tottenham új menedzsere

Brit sajtóértesülések szerint Rafael Benítez lehet a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának a vezetőedzője a következő idényre. Peter Crouch volt válogatott játékos, a Tottenham korábbi labdarúgója szerint a spanyol edző jó lehetőség a londoniak kispadjára.

Forrás: MTI2021. 05. 07. 10:05
Shenzhen F.C. beats Dalian Professional F.C. at 6th-round match of CSL
Legutóbb Kínában dolgozott Fotó: Stringer / Imaginechina via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Crouch a Daily Mail napilapnak kifejtette: nem a 61 éves spanyol edző lenne a legrosszabb választás a Spurs számára. Nem túl kedves, de legalább őszinte nyilatkozat. Íme. – A legmagasabb szinten bizonyított, az önéletrajza kiváló. Vannak nála rosszabb jelöltek is, az biztos – közölte már visszavonult, 42-szeres angol válogatott csatár.

Benitez a Liverpoolnál töltötte a legsikeresebb időszakát
Fotó: Reuters/Juan Medina Livepic

Benítez korábban a Valencia, a Liverpool, az Internazionale, a Chelsea, a Napoli és a Real Madrid csapatánál dolgozott. A Liverpoollal 2005-ben Bajnokok Ligáját, a Valenciával 2004-ben UEFA Kupát, az Interrel 2010-ben klubvilágbajnokságot, a Chelsea-vel 2013-ban Európa-ligát nyert. A szakember legutóbb a kínai Dalien Pro együttesét irányította, 12 millió fontos (4,97 milliárd forintos) éves fizetést garantáló szerződéssel. A klubot januárban 18 hónap után, a járványhelyzet okozta nehézségek miatt hagyta el.

Az edző Liverpoolban él családjával, és korábban már többször tett utalást arra vonatkozóan, hogy amennyiben lehetősége lesz választani, akkor számára Anglia és a nemzetközi mércével nézve is több versenyképes együttest felvonultató Premier League egyértelműen elsőbbséget élvez.

A londoni klubnál a várakozásoktól elmaradó szereplés miatt április 19-én váltak meg José Mourinhótól, azóta Ryan Mason ideglenes megbízatással irányítja a gárdát. A Spurs a hatodik helyen áll a tabellán a PL-szezon hajrája előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.