időjárás 12°C Zalán 2023. március 30.
logo

Milák az amerikai szupersztárnak üzent az Eb-aranya után

Magyar Nemzet
2021.05.23. 18:24
Milák az amerikai szupersztárnak üzent az Eb-aranya után

Új országos csúccsal és Európa-bajnoki rekorddal nyerte meg a 100 pillangó döntőjét Milák Kristóf a budapesti úszó Eb zárónapján a Duna Arénában. Azt mondta, hogy a falak most a barátai voltak, és a nyilatkozatában a szám amerikai világcsúcstartójának, Caeleb Dresselnek üzent, akit el szeretne kapni.

Hét egyéni számban szerepelt a rajtlistán Milák Kristóf az Európa-bajnokság előtt, de a végére mérsékelte az adagot, az 50 gyorstól visszalépett és ma délelőtt a 4×100-as vegyes váltóban sem vállalta a szereplést. Mindkettő célja az volt, hogy rápihenjen a 100 pillangóra, amely a 200 után jelenleg a második legfontosabb száma.

A tegnapi visszalépés megtette a hatását, hiszen még azzal együtt is új Európa-bajnoki rekorddal jutott be a döntőbe, hogy a futam után bosszankodott, amiért nem jött ki jól neki a fal. Milák mellett Szabó Szebasztián is ott volt a rajtkövön a fináléban, ő a hatodik legjobb idővel került a legjobb nyolc közé.

Milák Kristóf a második aranyát szerezte a hazai Eb-n Fotó: Magyar ÚszóSzövetség

Oda, ahol újra Milák volt a legjobb. Féltávnál ő vezetett, Szabó mindössze hat századdal volt mögötte a második helyen. Ami azonban az ötven méter aranyérméhez elég volt, az százon nem, a második hosszon Szabó visszaesett, végül a nyolcadik helyen csapott a célba 51,86-tal. A 200 pillangó bajnoka, Milák Kristóf viszont bírta a hajrát, sőt igazán a második ötvenen gyújtotta be a rakétákat, és 50,18-cal, új Európa-bajnoki csúccsal és új országos rekorddal nyert.

– A falak most a barátaim voltak, illetve én voltam annyira felkészült, hogy nem tudtak megszívatni. Elégedett vagyok, ennyit terveztem, örülök, pedig nem volt már túl nagy versenyhangulatom az Eb végére. Európa-bajnoki rekordot úsztam, úgyhogy több-kevesebb eséllyel már csak egy embert kell elkapni.

Ezzel az amerikai Caeleb Dresselre utalt Milák Kristóf, aki 49,50-nek a szám világcsúcstartója, de úgy tűnik, ez a magyar klasszist nem rémiszti meg a tokiói olimpia előtt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.