Éder Militao támadásban is tudja azt, amit Sergio Ramos

Mindkét madridi csapat győzött a spanyol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában. Az Atlético az Elche otthonában 1-0-ra, a Real pedig odahaza az Osasuna ellen 2-0-ra nyert. A királyi gárda első gólját Éder Militao szerezte, bizonyítva, hogy nem csak védekezésben, hanem immár támadásban is tudja azt középhátvédként, amit Sergio Ramos. A Barcelonának vasárnap muszáj nyernie Valenciában, ha nem akar leszakadni. A Sevilla hétfőn fogadja a Bilbaót.

Magyar Nemzet
2021. 05. 01. 23:32
null
Éder Militao alapember lett a Realban Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hányszor, de hányszor mentette meg Sergio Ramos a Real Madridot. Nemcsak remek szereléseivel, hanem góljaival is.

Elég, ha csak a Bajnokok Ligája döntőit idézzük fel.

2014: A Real Madrid a rendes játékidőben az ő góljával csikarta ki az 1-1-es döntetlent, majd hosszabbításban 4-1-re verte az Atlético Madridot.

2016: Ismét az Atlético volt az ellenfél, 1-1 után 11-esekkel 5-3-ra nyert a Real, Ramos szerzett vezetést a királyi gárdának.

A világ- és Európa-bajnok, 178 fellépéssel spanyol válogatottsági rekorder, 35 éves középhátvéd hetek óta sérült, s állítólag szerződése meghosszabbításáról is huzakodik a Real vezetőivel. Helyettese, a brazil Éder Militao ezalatt meccsről meccsre remek teljesítményt nyújt. Kiválóan irányítja a védelmet, s miként az Osasuna ellen megmutatta, az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát. A Real szögletből az ő fejesével szerzett vezetést, majd nyert 2-0-ra. Ramosnak nem lesz könnyű visszaszerezni a helyét, ha képes lesz rá egyáltalán.

A La Liga 34. fordulójában szombaton az Atlético is nyert (1-0-ra Elchében), a Barcelonának – miután csütörtökön 2-1-re kikapott a Granadátától – vasárnap nyernie kell Valenciában, ha nem akar leszakadni.

Az élcsoport állása: 1. Atlético 76 pont (34 meccs), 2. Real Madrid 74 (34), 3. Barcelona 71 (33), 4. Sevilla 70 (33).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.