„Nem vagyunk egyedül” – Ibrahimović forgatta a Milan menetelését

Izgalmas hajrá után a Milan a második helyen zárta az olasz labdarúgó-bajnokságot, s nyolc év után újra a Bajnokok Ligájában szerepelhet a következő évadban. A szurkolók vérpezsdítő útravalót adtak a csapatnak a bergamói mérkőzés előtt, amit Zlatan Ibrahimović, az együttes veterán sztárja osztott meg videón. Paolo Maldini, a klub legendája, jelenleg sportigazgatója röviden értékelte az évet, s beszélt a tervekről is. Úgy fogalmazott, nem is kérdés, hogy Stefano Pioli marad a vezetőedző.

Magyar Nemzet
2021. 05. 24. 10:05
IBRAHIMOVIC, Zlatan
Zlatan Ibrahimovic felcsapott filmrendezőnek... Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Jonas Ekstromer
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Milan 2-0-ra nyert Bergamóban, ezzel nem csupán a legjobb négy között biztosította be a helyét, hanem másodikként zárta a Serie A 2020/21-es idényét. A szurkolók elképesztő hangulatban bocsátották útjára a csapatot vasárnap délután, amiről Zlatan Ibrahimović, a csapat – sérült – veterán klasszisa osztott meg videót. A Twitter-bejegyzés alá csak ennyit írt: „Nem vagyunk egyedül.”

A találkozó után a klub legendája, egyben sportigazgatója, Paolo Maldini értékelte az idényt.

– Megérdemelten értünk célba. El kell felejtenünk Berlusconi Milanját, mert változnak az idők. Az volt a feladatunk, hogy csökkentsük a fizetéseket, és fiatalítsuk meg a csapatot. Ezt kreatívan kellett megoldanunk. Sikerült. Az edző és a srácok fantasztikus munkát végeztek, az a mentalitás vezetett eredményre, hogy nem kerestünk kifogásokat. Ez volt a titkunk. Még ennél is jobban szerepelhettünk volna, de megérdemeltük, ami a lehetőségek közül jutott nekünk. Nekem is tapasztalatot kellett szereznem, sokat tanultam Leonardótól. Mivel fiatal játékosok alkotják a csapatot, gyakrabban kellett a játékosokkal beszélgetni. Az a legnagyobb kihívás, hogy mindenki a magáénak érezze a csapat céljait és sikereit. Az elmúlt tizenöt hónapban mindenki látta Pioli munkáját, soha nem is volt kérdéses, hogy ő a megfelelő edző. Hogy mi lesz Donnarummával? Még van idő, hogy ezzel foglalkozzunk. Ma este inkább hagyjuk ezt, az ünneplésnek van itt az ideje! A Milannak ott a helye a Bajnokok Ligájában, hogy gazdaságilag versenyezhessen a többi klubbal – nyilatkozta Maldini a La Gazzetta dello Sportnak.

Hogy a kapus Donnarumma és a vezetőedző Pioli jövőjére külön is kitért, az azt mutatja, mindkettő forró téma.

Mindenesetre megelőlegezhetjük, hogy Pioli marad a csapat élén, azaz nem váltja őt Andrij Sevcsenko; még tovább fejtve a szálakat, Szergej Rebrov esélye csökkent arra, hogy átvegye az ukrán válogatottat.

Gattuso távozik

Aurelio De Laurentiis klubelnök bejelentette, hogy Gennaro Gattuso távozik az SSC Napoli labdarúgócsapatának a vezetőedzői posztjáról. Amennyiben a nápolyiak házigazdaként legyőzték volna a Hellas Veronát a Serie A utolsó fordulójában, ősztől a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhetnének, de csupán 1-1-es döntetlent játszottak, így ötödikek lettek a tabellán, és be kell érniük az Európa-ligával. Az elnök és az edző között egy ideje megromlott a kapcsolat, ezért Gattusónak – akinek most jár le a szerződése – minden bizonnyal a BL-szereplés kiharcolása esetén is távoznia kellett volna. Gattuso 2019 decemberében Carlo Ancelottit követte a Napoli kispadján, és tavaly júniusban megnyerte az Olasz Kupát a csapattal. Áprilisi olasz sajtóértesülések szerint a szakvezető idén nyártól a Fiorentina vezetőedzője lesz.

A Serie A utolsó, 38. fordulójának az eredményei az élcsoportban: Internazionale–Udinese 5-1, Atalanta–Milan 0-2, Napoli–Verona 1-1, Bologna–Juventus 1-4.

A Serie A 2020–2021-es szezonjának a végeredménye: 1. Internazionale 91 pont, 2. Milan 79, 3. Atalanta 78, 4. Juventus 78, 5. Napoli 77, 6. Lazio 68, 7. Roma 62, 8. Sassuolo 62, 9. Sampdoria 52, 10. Verona 45, 11. Genoa 42, 12. Bologna 41, 13. Fiorentina 40, 14. Udinese 40, 15. Spezia 39, 16. Cagliari 37, 17. Torino 37, 18. Benevento, 19. Crotone 23. 20. Parma 20.

Az Inter, a Milan, az Atalanta és a Juventus indulhat a Bajnokok Ligájában, a Napoli és a Lazio az Európa-ligában, a Sassuolo az Európai Konferencialigában szerepel a következő idényben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.