Öt éve nem volt szerencséje, idén alig várja, hogy Ronaldo ellen játsszon

Ausztriában gyakorol a magyar labdarúgó-válogatott a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra.

Magyar Nemzet
2021. 05. 28. 16:15
null
Az osztrákok elleni győztes meccs keserédes emlék Fiola (5) karrierjében Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztriában gyakorol a magyar labdarúgó-válogatott a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra. A Mol-Fehérvár védője, az előző Eb-n is ott volt a csapatban, de már az első, Ausztria elleni csoportmérkőzésen megsérült, így nem adatott meg neki a lehetőség, hogy Portugália ellen játszhasson. A szekszárdi születésű védő reméli, idén több szerencséje lesz. – A franciaországi torna első mérkőzésén elszenvedett sérülésem miatt nem adatott meg nekem, hogy pályára lépjek a portugálok ellen, ezúttal talán összejön – mondta a Nemzeti Sportnak a harmincegy éves labdarúgó.

A harcias védő többször is bizonyította, hogy lehet rá számítani
Fotó: Mirkó István

Fiola abban bízik, hogy a Franciaország, Portugália és Németország elleni mérkőzéseken képes lehet meglepetést okozni a magyar válogatott. A fehérvári védő legalább olyan erősnek tartja a mostani, vezette csapatot, mint az öt évvel ezelőtti Eb-n szerepelt együttest. – Ha belegondolok abba, hogy az elmúlt év kifejezetten jól sikerült, hogy bármilyen felállásban megálltuk a helyünket, hogy a legutóbbi tizenegy meccsünkből csak egyet, az oroszok ellenit veszítettük el, azt mondom, ez a csapat legalább annyira erős, mint az, amelyik bejutott az Eb nyolcaddöntőjébe. Jó ide tartozni, remélem, még sokáig itt leszek. Mindannyiunkat hajt a győzni akarás. Nem mi vagyunk a favoritok, ugyanakkor veszítenivalónk nincs.Tudjuk persze, hogy a futballban bármi megtörténhet – nyilatkozta a sportnapilapnak a védelem szélén és annak közepén is bevethető futballista.

Fiola azt is elmondta, hogy ha nem szenved súlyos sérülést 2016-ban Bordeauxban Ausztria ellen, akkor talán a karrierje is másképp alakulhatott volna.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.